søndag 25. september 2011

Ja takk, begge deler

Leste i Aftenposten i går at historien om Ole Brum er 85 år i år. Åttifem år siden første boka om Christopher Robin og teddybjørnen hans kom ut. A A Milnes bøker om den lille gule bjørnen som er så glad i honning, og alle vennene hans i Hundremeterskogen.
Historiene har vi lest for ungene her hjemme, og ikke minst sett Walt Disney's filmversjoner.

Sitatet «Ja takk, begge deler» kan brukes om en grådighet om å få alt. Ole Brumm ble spurt om han ville ha melk eller honning til brødet, hvorpå han svarer:
«Ja takk, Begge deler,» men etter å ha tenkt seg om litt, legger han til for å ikke virke grådig: «Men det er ikke så viktig med brødet».

I går sa jeg som Ole Brum. Vi ble invitert til vennelag i går kveld. Jeg sa "ja takk". Samtidig har jeg jobbehelg og vet jeg må opp tidlig søndag morgen.
Det ble en veldig hyggelig kveld.
Akkurat når klokka ringt halv sju, angret jeg litt på at jeg sa "ja takk, begge deler", for natten ble i korteste laget. Men pytt! Det var verd det. Øyelokka får heller være sigene i morgentimene. Work, here I come!

Må du ha en god søndag, om du er på jobb eller ei.
(Bildet er hentet her)

5 kommentarer:

 1. slike kvelder skal man ikke si nei til.. da angrer man iallefall ; )

  god søndag til deg også : ) og god vakt !

  SvarSlett
 2. I ettertid tenkjer eg du er glad for ja, takk begge deler..

  nydeleg blogg forresten :-)

  SvarSlett
 3. Hehe - men, da fikk du iallafall BEGGE DELER !!
  Hyggelig samvær, er viktig, det vettu;)

  GOD ny uke !

  SvarSlett
 4. Jeg jobber også helg, hver 3.
  og da er det jammen meg fristende å sitte ekstra lenge oppe, for å utsette det faktum at grytidlig neste dag er det jobb..

  klem!

  SvarSlett
 5. Jeg synes jatakk begge deler. Er fint. Du orket jo jobb,selv om du var trøtt..og jeg tror det er lurt å være sammen med venner!
  Søtt innlegg! :-)

  SvarSlett