mandag 29. august 2011

Prosjekt soverom

Huset vårt er bygd i 1952. Vi kjøpte det i -97 og har bodd her siden.
Da vi flyttet inn, ble bl.a. de fire soverommene i 2. etasje pusset opp. Nå er det er altså gutterommet som er i ferd med å få seg en "ansiktsløftning".

Som du ser på bildet så er panelet gulnet, på tross av at lakken inneholdt hvitpigmenter sombrukte dengang for 14 år siden. To av veggene pluss tak er panelet, to vegger har malt miljøstrie. Gulvet er smale granbord som ble slipt og lakkert. Det er store glipper mellom gulvbordene.

Vi ønsker oss et lysere, mer funksjonelt rom for de unge når de kommer hjem på sine pitstop, samt et sted hvor det er mulighet å trekke seg tilbake for å se tv.

Rommet er ikke stort, ca 12-13 m2. Det skal være plass til overnatting for to, så ny seng skal anskaffes.

Maling er anskaffet i bøtter og spann. Vi er allerede kommet godt i vei med malingsprosessen.
Spørsmålet er nå hva vi gjør med gulvet. Alternativene er å la det være som det er, male det, eller legge annet nytt gulv oppå. Vi har aldri malt gulv før. Noen som har erfaringer og råd å komme i forhold til dette?


5 kommentarer:

 1. oj,dette minnet om vårt hus!
  Det er bygget i 1960, og har akkurat det samme gulvet noen steder, og den hvitbeisede panelen.

  Det meste av dette er vi iferd med å ta helt farvel med, heldigvis!

  men dette blir et flott rom med litt maling!
  Gulv har jeg aldri malt, og jeg er veldig skeptisk i grunnen. Hvitt gulv feks så viser jo absolutt ALT på!! Dere kan jo eventuelt slipe det og hvitbeise/olje det?

  Lykke til!

  (Tusen hjertelig takk for lang og koselig kommentar hos meg i kveld. Satte veldig pris på de gode ordene, og jeg er helt enig!)

  SvarSlett
 2. haha,jeg mener selvfølgelig at jeg er enig i det du sa om interiørblogger!

  SvarSlett
 3. nope.. skitt vises på mørke gulv ; )

  jeg ville slipt ned gulvet og malt det.. avhengig av hva slags farger du har valgt for veggene.. hvitt eller grått.. det finnes egen maling for gulv som er slitesterk..

  alternativ er å legge nytt gulv.. tarkett/parkett.. men prøv å bevare tregulvet under ! noen vil bli glad for det i fremtiden : ))

  God arbeidslyst !

  SvarSlett
 4. Vores gulve ligner jeres på billedet her med brede planker, der er blevet lidt for mørke. I kunne afhøvle gulvet og give det en hvidpigmentering eller ludbehandling. Men jeg ville nok spørge farvehandleren først om de muligheder, man kan vælge imellem. Det bliver et smukt rum, når I er færdige :-)

  SvarSlett
 5. ikke enig!!
  på hvitt gulv viser ALT!!

  det vet jeg alt om.
  faktisk.

  SvarSlett