fredag 26. august 2011

Hullsten

Jeg liker å samle på stein.
Når jeg er avgårde på turer i innland og utland, til fjells, skogs eller ved havet, kommer jeg ofte hjem med en stein eller to i sekken.
Steinenes form, farge og struktur fascinerer meg. Noen er store, andre er små, ruglete og glatte. Noen steiner forandrer farge når de blir våte.

Et sted i hagen har jeg min egen lille steinrøys. Den har blitt til etter at jeg gjennom mange år har samlet, stein for stein. Den som kommer lengst unna er fra Japan.

Ved inngangen til huset henger to kjeder med hullsten.Samlet langs Vesterhavet på Jylland og på Makarskakysten i Kroatia.


Hullstenkjedene pynter opp og ønsker velkommen!

Har du ting du samler på og tar med deg hjem på reiser og turer?6 kommentarer:

 1. Og jeg som trodde det var bare meg som var så stein-glad ;)) hehe - moro å lese.

  Jeg elsker å samle steiner, i vårt tidligere liv (les, båtturer hver sommer) samlet jeg masse steiner med meg hjem, de ble etterhvert til 3 blomsterbed dekorasjoner, nå er det huset solgt - med alle steinene....

  Men, jeg har fortsatt å samle her på Villa'n, det er som å gå på skattejakt når bonden har pløyd opp jordene sine (naboene mine), jeg utpå meg trillebår (ja, du da er jeg ett syn!!) og samler små og store steiner, de har da blitt STORE border rundt omkring her på tomten - and I love it !

  Fine de steinene med hull i !

  God helg - og ciao herfra ;)

  SvarSlett
 2. Jeg leste det siste blogginnlegget ditt med de imponerende steinkantene du har laget. Flotte!

  God helg ønskes deg også.

  SvarSlett
 3. Ho ho...jeg samler også på stein, vettu!!
  Jeg har et helt kjede med hullstein fra DK. men det ligger i bunn av en eske med garn (aner ikke hvorfor jeg kombinerer disse to, men....)
  Og så har jeg en glasskrukke med helt hvite stein fra Danske strender. De er ZEN-steinene mine. jeg blir så rolig i sinnet når jeg ser på dem.
  God helg til deg.

  SvarSlett
 4. godt å se at det er flere som er steingal : )) likte de kjedene dine ! regner med det betyr en del for deg : ))

  jeg samlet før.. dro og bar med meg.. så flyttet vi.. og steinene ble igjen.. etter det har jeg løftet på de men latt de bli..

  takk for opplevelsen ! og god helg : )

  SvarSlett
 5. Hei på deg.
  Så artige hull steiner. Litt stein blir gjerne med hjem fra reiser.., fant nettopp en liten rund fin i vesken min.., fra sommerens ferie i Italia ;)
  Tittet litt nedover på bloggen din, utrolig lekker kåpe du har laget, og hortensiaen din var kjempeskjønn. En svært vakker plante, en av mine favoritter, også i tørket tilstand. Om du titter innom meg kan du se innlegget om mitt hortensia pyntet hjerte.
  Ønsker deg en riktig fin helg.

  SvarSlett