søndag 10. juli 2011

Rusle på gamle stier

I går var det mamma-dag. Mammadager er de dagene jeg bruker sammen med moren min. Oftest er jeg hjemme hos henne. Mor er enke, bor alene. Hun har Alzheimer. Det er endel ting man trenger hjelp til, når man sliter med hukommelsesvansker.

Denne gang var det biltur sammen med Patriarken og meg som sto på programmet. Målet var området vi tilbringte mine barndoms somre.


Det er ikke alle dager mor orker å være med på tur. Nedsatt initiativ og tretthet følger ofte med denne sykdommen. I går var hun opplagt og hadde lyst til å være med.Første stopp var Nevlunghavn. Mens vi triller rundt på brygga og i de smale gatene mimret mor små historier fra den tiden vi var på ferie her ute. Noen av historiene husker jeg selv, mens andre var nye for meg. Mor husker godt fra tiden langt tilbake. Hun har også språket godt intakt fortsatt.
Sola skinte, det blåste friskt, men innimellom de små husene var det lunt. Rosene sto på sitt flotteste akkurat nå.Tid til is ble det også. Mor elsker is.I 12 somre bodde vi her ute. Mine foreldre leide bryggerhuset på en gård. Hit flyttet vi ut St.Hans, og reiste tilbake før skolen begynte i august.

Vi tok oss tid til å besøke vi kona på gården, nede på hytta hennes. Det ble et hjertelig gjentreff, med kaffekos og mimring.
Etter timer med rusling på gamle stier bringte vi en sliten, litt forvirret men veldig fornøyd mor tilbake til leiligheten henne igjen.

5 kommentarer:

 1. Hei Elisabeth
  Så hyggelig å høra at dere var i Porsgrunn på Frisebrygga i går. Der er det så god mat!
  Jeg og ei venninne var på "Gundersen" og tok en kaffe, da jeg var ferdig på jobb....tenk om vi hadde truffet hverandre!!!
  Din mor er en flott dame, og du er snill som tar deg så godt av henne. Denne turen var nok et deilig avbrekk for henne, der minnene strømmet på.
  Nevlunghavn er skikkelig koselig. Har vært der noen ganger, jeg også. Og søsteren min bodde i nærheten der tidligere, så vi tok alltid en tur dit for å kjøpe is.
  Flott tur dere hadde til Romsdalen også. Jeg nyter de flotte bildene du tok!

  SvarSlett
 2. For en fabelaktig fortelling i ord og blider!
  Glemsom din mor, forstår jeg,
  men sånne omgivelser å mimre i, må bare gjøre godt?!
  Ønsker deg og din mor fortsatt mange fine mammadager :-)

  SvarSlett
 3. så godt at din mor fortsatt kan glede seg over å komme rundt.. og at hun kan minnes gamle hendelser.. for en idyllisk plass dere har minner fra.. ta godt vare på de..

  det er ingen lett sykdom som har rammet henne.. hverken for henne selv eller dere som er rundt.. jeg håper dere er mange om ansvaret.. for det er tøft å bære slikt alene..

  god søndag til deg : )

  SvarSlett
 4. Det må have været den dejligste udflugt, I tog din mor med på - godt at hun var oplagt og havde lyst til at være med. Vi har også haft Alzheimers inde i vores liv via min svigermor, så jeg ved, hvordan det er for jer. Dine billeder er meget, meget smukke.
  God søndag aften til dig!

  SvarSlett
 5. Både ord og billeder vidner om en dejlig dag sammen. Om et par dage har jeg fardag, så må vi se hvad vi kan finde på :-) Tak for dit dejlige indlæg.

  SvarSlett