mandag 4. juli 2011

Retro

Fru Tunheim spør i går om lampa hennes er fin, glorete eller stygg? Dermed ble jeg inspirert til å blogge om en ny ting vi just har fått i hus.

Patriarken og søster er i ferd med å tømme og selge huset til foreldrene sine. Det er en tidkrevende prosess.
For to mennesker som har levd et 94 og 91 år langt liv, og aldri har kastet en ting, er det litt av hvert å ta tak i. Noe er delt mellom søskenene, noe er kastet, noe går til gjenbruk, noe gis bort til venner.

Jeg tenker at denne prosessen burde kommet om 5 års tid. Da hadde kanskje våre barn vært i etableringsfasen, og hadde hatt behov for og sett verdien av mange av de sakene vi nå gir bort eller kaster. Vi har tatt vare på endel for lagring, i god tro om at barna kan finne dette interessant ved en senerere anledning. Men vi har begrenset plass her i huset naturlig nok, til å fylle opp med allverdens greier. Ikke vet vi om de unge vil ha det når den tid kommer heller.


Denne lille saken kommer fra svigerforeldrenes hus.


Nå hva syns du? Fin, glorete eller stygg?


Svigerforeldrene brukte den til å oppbevare gammalosten i kjøleskapet, slik at det ikke skulle spre dårlig lukt.


Jeg liker fargen. Jeg liker den runde formen. Jeg liker at den kan brukes til noe. Muligens putter jeg sminkepadsene oppi den og setter den på badet. Mulig heller jeg nyrørt jordbærsyltetøy oppi den og serverer ved siden av vaflene i sommer.


Foreløpig står den i vinduskarmen og muntrer oss opp med sin ringblomst-lysende farge. Kan du se at den matcher naboens garasje?

5 kommentarer:

 1. Jeg synes, den er meget smuk - min mormor havde en, der lignede med bolcher i. En bonbonniere kaldte hun den.
  Åh hvor jeg også genkender det med, at man er nødt til at smide en masse ud, som børnene måske ville have glæde af senere.

  SvarSlett
 2. Jeg er i utgangspunktet minimalistisk av natur og er ikke glad i "gamle" ting og mange ting, borsett fra at jeg har den lampa da. Lampa i vinduet ved siden av skålen er nok mer i min gate....

  SvarSlett
 3. Artig liten skål det der, uvanlig farge.
  Ble nesten litt stilkræsj mot den moderne, minimalistiske lampen i vinduet...;)

  Jeg tror som deg, bruk den på badet med pads i - eller kjøkkenet med syltetøy, o.l oppi - du finner nok bruk for den, og det er hyggelig å noe som går i arv og som er gammelt ;)

  God dag !

  Ciao

  SvarSlett
 4. Noen ting som for andre er stygg, kan være vakre for oss, fordi det har en historie i seg.
  For deg har denne en historie.
  Siden Retro-moten er så IN for tiden, går mange bananas over "gammelt skrap" de finner på et loppemarked, mens andre ikke orker tanken i å ta i noe som andre har brukt før dem. Det er ganske merkelig, det der!
  Yes, jeg har endel folk fra Larvik i butikken for tiden. Takk for alle du sender dit, Elisabeth. Håper å se deg der snart igjen. Og så håper jeg du kommer på strikkecafe i september, når vi strater opp igjen med det!
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 5. Det handler ofte om affeksjonsverdi, men jeg synes altså at skålen er pen. Er det ikke det som kalles lysterglass? Den gjør seg særlig godt sammen med den vakre lampen. De utfyller hverandre og møtes på midten, liksom.

  SvarSlett