lørdag 2. juli 2011

Jobbehelg

Jeg jobber som ergoterapeut på et rehabiliteringssenter i 75% stilling.
Arbeidstiden min er fra 8 til 15. Jeg har som regel en fridag i uka. Noen uker har jeg to fridager. Det fordi jeg arbeider hver 6. helg.Kunne jeg valgt selv, hadde jeg unngått å jobbe i helger. Jeg syns det er tungt å dra på arbeid, når resten av familien har fri. Du kan også være sikker på at en invitasjon til en eller annen hyggelig sosial happening, akkurat faller sammen med mine jobbehelger. Av og til må jeg takke nei. Jeg liker dårlig å gå glipp av hyggelige evenementer, sosial som jeg er.
Denne helga er min jobbehelg. Lørdag ettermiddag/kveld er vi invitert i familiebursdag til broren min. Heldigvis passer det slik at jeg har fri lørdag kveld, så familiefeiringen får jeg med denne gangen. Hurra!

God helg ønskes deg om du er på jobb eller ei :o)

5 kommentarer:

 1. Guri Malla...jeg synes du er heldig med jobb kun hver 6.helg. Jeg har 80% stilling som purser i SAS og har krav på fri en helg den ene måneden og to frihelger den neste og sånn går det året rundt...frihelgen starter senest fredag kl. 16.00 og varer til 06.00 mandag morgen. Jeg takker nei til nesten alle tilstelninger som foregår i helgene, særlig sommerhalvåret. Men, jeg synes det går helt greit, det er blitt en livsstil det hele. I alle fall, god arbeidshelg.

  SvarSlett
 2. Stor takk og kred til dere som jobber i helgene for at samfunnet vårt skal gå rundt. Jeg forstår godt at det må være leit å jobbe når resten av familien har fri, for ikke å snakke om at man går glipp av det sosiale.

  Selv har jeg et yrke der jeg ikke er pålagt å jobbe i helgene i det hele tatt, og det er jeg takknemlig for. Likevel gjør jeg det, men det blir noe ganske annet enn sånn du har det. På grunn av lange feriepreioder er min arbeidstid i snitt på ca 44 timer per uke. Det orker jeg sjelden på de fem ukedagene, og derfor setter jeg meg ofte til på søndag. Sånne arbeidsøkter er frivillige, og de kommer ikke i veien for noe. Kommer det noe mer fristende i min vei, kan jeg bare legge bort jobben, og så ta den fram igjen når det passer. God helg til deg.

  SvarSlett
 3. Så bra at det passer med selskapet :)

  Når helgen er unnagjort kan du glede deg over at det er mange uker til neste jobbehelg.

  Da jeg ennå jobbet (student nå) hadde jeg hver 4, men bare på lørdager. Syntes også det familietidstyv men valgte ordningen selv. Fikk litt kortere arbeidstid på hverdager hvor dagene i barnehagen også ble kortere.

  Ha en fin kveld. Klem :)

  SvarSlett
 4. Hei igjen, jeg blir litt engasjert når det gjelder helgejobbing....ville bare si at jeg ikke engang vet hvilke dager og helg jeg skal ha fri før den 15. i hver måned når får jeg arbeidsprogram for påfølgende måned. Altså pr i dag vet jeg ikke hvilke dager jeg skal på jobb og hvilke jeg har fri i august. Det får jeg først vite den 15.juli.....

  God søndag

  SvarSlett
 5. Du kan tro, jeg forstår dig - jeg har selv i masser af år arbejdet med weekendvagter og med skiftende arbejdstider. Det er svært at forene med en familie, men du er heldig, at det trods alt kun er hver 6. weekend, du skal på job.
  God søndag aften til dig!

  SvarSlett