onsdag 22. juni 2011

Yoga

Det siste halvannet året har jeg holdt på med yoga.
Yoga omfatter kroppsøvelser, puste- og mental trening. Yogaøvelsene utføres langsomt og rolig, det krever minimum av plass og kan utføres når som helst.

Å holde på med yoga gir meg mye. Det er med på å holde kroppen smidig, men samtidig også sterkere. Det øker balanseevnen min, og gjør meg mer bevisst kroppens ulike signaler.
Ikke minst hjelper yoga meg til bedre å være tilstede her og nå.
Hvor ofte og når jeg gjør yoga varierer. Noen ganger gjør jeg yoga i klasser som er ledet av instruktør, og noen ganger gjør jeg det hjemme alene på stuegulvet. Hvor lenge jeg holder på av gangen varierer også.

Med yoga kan jeg starte trett og slutte opplagt. Jeg kan oppleve å få overskudd, dessuten en kroppslig velvære.

Fredag morgen drar jeg til fjells, nærmere bestemt østre Hardangervidda. Jeg har meldt meg på yoga-weekend i regi av DNT (den norske turistforening). Jeg drar sammen med en god venninne. Sammen med henne og noen andre skal jeg i 3 dager forsøke å komme i flyt og balanse på fjellet.
Jeg har forventninger om å sette ned hverdagstempoet. Jeg ønsker å ta meg tid til å lytte til lydene rundt meg. Jeg vil se og oppleve vakker natur.

4 kommentarer:

 1. Yogaweekend høres vidunderlig ut. Jeg har også gått på yoga siden august og det er helt nydelig godt. Håper på et innlegg fra weekenden. God tur.....

  SvarSlett
 2. Det lyder vel nok spændende - jeg har længe været optaget af yoga og har læst meget om det, men aldrig fået taget mig sammen til at gå på et kursus. God yoga-weekend! Håber du fortæller lidt bagefter ...

  SvarSlett
 3. det høres fantastisk ut.. har prøvd pilates men gav opp.. ting går for sakte.. det blir for tilfeldig..

  ha en fin dag : )

  SvarSlett
 4. Så morsomt dette høres ut, kjøpte meg en bok med lette øvelser fra Yoga, men...fant liksom ikke helt ut av det, kjøpte ny bok om pilates...så prøver nå det - litt innimellom....

  Lykke til med en herlig helg, venter spent på innlegg om denne helgen ;) Ciao

  SvarSlett