onsdag 29. juni 2011

Sommerjobb i Kina.

Patriarken og jeg har tre barn, en sønn og to døtre. Sønnen er eldst. Han er 24 år.
Han studerer pr i dag økonomi i Bergen. Fra tidligere har han en bachelor i asiatiske språk. Denne sommeren drar han til Kina for å sommerjobbe. Seks uker skal han jobbe som frivillig på en sommerskole i Hunanprovinsen for 10 til 13 åringer. Han skal bl.a. undervise dem i engelsk. Tidligere har han bodd og studert 1,5 år i Japan.
Det blir en annerledes sommer for oss fire her hjemme, uten eldstegutten boende for å sommerjobbe her hjemme.
Jeg syns han er modig. Tenk hvilken verdifull erfaring han vil få i løpet av disse ukene. Og jeg tenker hvor annerledes unge mennesker i dag velger når det gjelder sommerjobber, enn vi gjorde når jeg var ung. Er verden blitt mindre? Er de unge modigere? Jeg ønsker han alt godt for sommeren.

I kveld lager jeg yndlingmiddagen hans. En lang stund skal vi hygge oss sammen, før han drar avgårde i morgen formiddag. Men før han setter seg på toget, skal jeg gi godgutten den største bamseklemmen av alle.

5 kommentarer:

 1. Verden er i alle fall blitt mindre enn den var før, komunikasjonsmessig...wow..sommerjobb i Kina er jo en unik mulighet som en ikke må gå glipp av, men skjønner at det er litt uvant for mor, full forståelse for det.

  SvarSlett
 2. Hvor er det spændende for din søn, at han skal arbejde som frivillig i Kina! Ja, sikke erfaringer, han vil gøre sig på de seks uger. Verden er på mange måder blevet mindre i de senere år. Håber du får ham godt af sted i dag!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Wow, så spennende !! ...og ikke minst, så flott han vil gjøre det frivillig, idag som alle helst vil tjene penger!!

  Aldri vært i Kina....kan bare tenke meg det er en stor forskjell kontra Norge, og det har man alltid godt av å se ;) Var i Bangladesh i mars mnd, og det gjorde ett stor inntrykk på meg, faktisk litt i sjokk de første dagene...hehe

  Du får ønske han lykke til !

  Ang babyteppet i bølger, fant oppskrift på garnstudio, under interiør, men i andre farger enn de jeg har valgt.
  Forresten, veldig moro å strikke på !!

  Ciao

  SvarSlett
 5. ja, verden er blitt mindre.. de unge mer dristig.. og vi mer engstelig: )) vær stolt over ham.. han høres ut som han klarer seg fint her i verden !!

  ønsker både deg og dine en fin sommer : )


  hilsen berit som kom innom via fru T..igjen.. nå legger jeg deg på lista heller : )

  SvarSlett