søndag 5. juni 2011

Antipasti

Vel tilbake etter en fanstastisk uke i Chianti, er vi mette av ulike sanseinntrykk. Jeg kjenner jeg trenger litt tid til å fordøye alle inntrykkene, før jeg kan blogge om det.

Ikke minst på matfronten ble vi mette. Italienere kan dette med mat. Du godeste som vi har spist nydelig mat og drukket god vin.
Italierene spiser middag sent, dvs etter kl 20. Middagen deler de ofte opp i fire, dvs forrett "Antipasti", hovedrett 1 "Primi piatti", hovedrett 2 "Secondo piatti", samt dessert "Dolche". De bruker laaang tid på måltidet. Familien samles, store og små spiser, prater, røyker, spiser, drikker, prater..
Jeg liker å lage mat. Jeg liker å spise mat. Jeg er i det hele tatt opptatt av mat. En tur til Italia for meg, er sånn sett supert.

Patriarken og jeg bodde i en liten leilighet på en vingård ute på landet. Når vi er ute og reiser, skifter vi ofte på å lage middag hjemme, eller spise middag på restaurant. Denne ferien spiste vi for det meste middagene ute. Stedet vi bodde serverte en fireretters til en god pris hver kveld, hvis man ønsket. Og det ønsket vi.
Jammen var det godt å la seg varte opp.Et par kvelder etter vi hadde lagt oss, ble vi liggende med "buken i været". Magen romla, og kroppen fordøyde. Vi er ikke vant til å spise så mye mat, så sent.
Men men... når man er i Italia, så gjør man som italienere.

Ble du sulten nå kanskje? Bildene er tre ulike antipasti servert på stedet vi bodde.


Vel, dette var forretten, en Chianti-teaser. Fortsettelse følger.

5 kommentarer:

 1. Velkommen hjem igen! Uhm, hvor ser det lækkert ud, og det er altså kun forretterne :-) Ja, det er sjovt at italienerne spiser så sent, det gør vi heller ikke her i landet, men måske er det kun en vane?

  SvarSlett
 2. Jeg siger også velkommen hjem! :) Det ser utrolig godt ud, som dig både elsker jeg at spise og at lave mad. Og at se på mad. Dufte. Alle sanser i brug! Uhm, nu bliver jeg sulten ;)

  Glæder mig til at læse videre om dit Chianti eventyr.

  SvarSlett
 3. Hadde det ikke vært for at jeg var mett, hadde jeg blitt sulten. Vi skal til Sicilia i juni, - og jeg regner med å få noe av det samme der. Namse.

  SvarSlett
 4. Jeg kan love deg, når man som nordmann bor her nede, orker man IKKE alle alle rette her...da hadde jeg nok rullet...blir bare en rett på meg, muligens en dessert, men den har jeg også prøvd å kutte ut...hehe....men, gud så mye goooood mat det er her !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ciao

  SvarSlett
 5. Nå er jeg hjemme fra Sicilia, - ei fantastisk uke. Vi måtte etter hvert kapitulerer hva maten angikk. En gang bestilte vi en ferdig, full meny. Rundt oss spiste de innfødte maten med god apetitt, - alt sammen. Vi ble ubehagelig mette. Neste gang vil jeg gjerne bo i leilighet, sånn at vi kan kokkelere litt selv. Dette stedet dere har vært på frister veldig. Takk for tipset.

  SvarSlett