onsdag 7. mai 2014

Redd humla!Visste du at over hele verden er pollinerende insekter i tilbakegang, og mange humler er i fare for å forsvinne?  I Norge er det i dag 24 humlearter. Og seks av dem er truet. Uten humler til å pollinere, blir det som kjent ikke frukt på trærne.

Heldigvis er det ikke så vanskelig å hjelpe. Kjøp humlevennlige planter til hagen/terrassen din, da vel! Humlevennlige planter er åpne, nektarrike blomster der humla kommer lett til for å sanke pollen. På den måten får humla suse, - pollinere, - formere seg, og du får en summende hage. En vinn-vinn situasjon. 

Les gjerne mer om humlevennlige planter på Moseplassen. Eller les humleinnlegget mitt fra i fjor?

Jeg utfordrer 4iKiellandsgate, Madame og Hagegnomen Bjarne til å humleblogge, og på den måten spre budskapet. Tar dere utfordringen?12 kommentarer:

 1. Madame har jeg allerede utfordret! Så prøv å finne en ny kandidat kanskje? Fra søndag selger jeg blodbeger bare så du vet om det... :-)

  SvarSlett
 2. Så fint at du tar opp dette, bier og jo også i ferd med å forsvinne. Hva gjør verden da? Hvorfor er det slik mon tro? Stå på! Hilsen Tove

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Så fine billeder og tusind tak for udfordringen, som jeg straks har taget op på min blog.
  Ja, det er vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for humlebierne!

  SvarSlett
 5. Så klart vi skal skrive om humler! Takk for utfordringen.

  SvarSlett
 6. Ja vi må passe på humlerne, godt med denne udfordring til mange.

  SvarSlett
 7. Kjempefint at du er med også i år Elisabeth :) Takk for ditt engasjement!

  SvarSlett
 8. En viktig sak som krever stort engasjement og mye spredning av informasjon! Ja til humler, bier og andre pollinerende skapninger! Inn med enkle pollen- og nektarrike blomster :)

  Du lurte på hva jeg bruker sitronverbena til..? Foruten at den er utmerket i te, så tørker jeg den og bruker til fisk sammen med sitrontimian. Kjempegodt! Det dufter vidunderlig når jeg knuser bladene :)

  SvarSlett
 9. Har humleskrevet igjen :), det vil si tok en post fra ifjor og brukte den :)
  Klem :)

  SvarSlett
 10. Jeg husket disse innleggene i fjor og synes det er så leit.
  Vi er heldige og har mye humler i hagen, har mange rhododendron og det virker som at de liker disse veldig godt. De trives heldigvis hos oss og vi får mye frukt og bær i hagen hvert år:)

  SvarSlett
 11. Så koselig med utfordring, Elisabeth=) Den skal jeg forsøke å få til i kveld. Jeg er ikke så mye i bloggland for tiden, for jeg prøver å få ferdig eksamensoppgaven min!!! Blæh!!! Skikkelig lei nå! Håper du har det fint, og koser deg i hagen=) Vibeke

  SvarSlett
 12. Snille Elisabeth, jeg har ikke så mye å gjøre at jeg ikke vil humleblogge=) Det blir en veldig fin avveksling for meg, så det gleder jeg meg til=) Vibeke

  SvarSlett