mandag 19. mai 2014

PadlePatriarken og jeg har vært på kurs i kajakkpadling. Moro og utfordrende! Basking i vannet og stive armmuskler. Så moro syns vi det faktisk var, at vi vurderer å kjøpe oss egen kajakk. Eller to.I dag var jeg heldig å få være med en kollega ut for å padle. Frimandag etter jobbehelg.

I hver vår kajakk, før sommerturistene setter sitt preg på båtlivet, padlet vi utover mellom holmer og skjær. En ubeskrivelig frihetsfølelse med kun himmel, hav og horisont for øye. Fredelig, og fritt for hurtige båter. Tett på naturen. Uten hensyn til klokka. Yrende fugleliv. Medbragt picnic på ei holme, i selskap med tjeld, makrellterner, ærfugl og grågjess. En liten "dubb" i sola bevilget vi oss også, før vi padla oss hjemover.

Er ´e rart jeg saumfarer Finn.no for "Brukt kajakk selges"?

17 kommentarer:

 1. Kan det bli bedre spør nå bare jeg..... Mitt svar er NEI, bedre blir det ikke.....

  SvarSlett
 2. Padling er moro Kajakk er å anbefale og så blir det vel en slik eller to?
  Klem :)

  SvarSlett
 3. Du får mig til at drømme om at prøve det :-)

  SvarSlett
 4. Det så deilig ut å kunne utforske naturen på den måten!
  Ha en fin dag i sør :-)

  SvarSlett
 5. Det må være sjovt at sejle i kajak. Min bror har en havkajak, som han har meget glæde af. Sikke nogle dejlige billeder - jeg er betaget af de smukke blomster på klippen og fugleæggene. Mågeæg måske? Ha' en fin dag i nord!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Gitte. Det er eggene til et Tjeld par. Di vet de sortehvite med røde nebb. De svirrer forstyrret rundt oss, når vi nærmet oss for å fotografere. Fin dag der sør, kjære du. (I går fikk jeg ikke opp disqus for å kommentere hos deg).

   Slett
 6. Det høres morro og spennende ut, Elisabeth.
  Du er skikkelig sporty.
  Herlige bilder :)

  SvarSlett
 7. Høres eventyrlig ut! Imponerende at kamera får være med på kajakktur allerede:) - og herlig vakre bilder du tar! Jeg lurer på: Har du våtdrakt på når du padler? Mvh BoKa

  SvarSlett
  Svar
  1. Kamera lå i en vannfastpose oppi et av den vanntette skotta i båten under hele padleturen, Bodil. Bildene er kun tatt mens vi var i land på en av holmene. Underveis hadde jeg mer enn nok med å konsentrere meg om padlinga, for å si det sånn. (Selvom det var mange vakre fotoshots jeg derfor gikk glipp av).
   Og ja, jeg hadde våtdrakt på. Såpass kaldt i vannet ennå at det er lurt. Sikkerhet ble sterkt veklagt på kurset.
   Hva med å prøve for T og deg også? De både leier ut kajakker og arrangerer kurs i Nevlunghavn.

   Slett
 8. Hei Elisabeth :) Så morro! Pladling har fristet meg i flere år men har ikke kommet meg til å forsøke da armer og skuldre til tider kan være en utfordring. Vi bor i flotte omgivelser for slike aktiviteter og hver gang vi ser padlere på sjøen følger jeg med lange blikk. Det ser så utrolig herlig ut å bare sige innimellom holmer og skjær. Herlige bilder du deler! Kos deg videre :)

  SvarSlett
 9. Kjære Elisabeth stor klem til deg.
  Så deilige nyheter til deg. Jeg må lese med ro... så heldig er du... glad.
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 10. ÅÅåååå dette har jeg alltid hatt lyst til jeg å Elisabeth, men ennå ikke hatt `guts` nok....kjenner bitte bitte litt misunnelse nå gitt... neida! kos deg med gubben og kajakk og lek i vann, men HAR du rulla?? he he

  SvarSlett
 11. Jeg syns du er så modig, dette hadde jeg ikke turt.....er heller ikke fisk i vannet, så har vel en sammenheng, tenker jeg.

  Veldig moro at Patriarken og du finner en "fellesaktivitet" - klart www.finn.no er stedet å se etter en brukt kajakk, håper bare den dukker opp !!

  Elsker bildene du har tatt, dette er også "mine" naturomgivelser og absolutt min favoritt natur !

  Håper du får mange fine opplevelser fremover med "din nye hobby", sporty deg !
  På meg idag blir det tur til garndamen på Tjøme, nytt strikke prosjekt skal nå planlegges, MÅ ha noe nytt med ned til Italia, vettu :)

  SvarSlett
 12. Så kjekt!
  Og så fine bilete!!

  God helg :-)

  SvarSlett
 13. Det høres superkoselig ut=) Det tror jeg gubben og jeg også må gjøre en gang i fremtiden. Alt bra hos dere? Vil ha mange snap fra hagen din, den ser virkelig fantastisk ut=) Vibeke

  SvarSlett
 14. Ser ofte kajakker gli forbi hytta i rolig tempo. Har alltid tenkt at det må være en fin måte å ferdes i naturen på. Og etter din fine beskrivelse skjønner jeg at det var en rett tanke!!

  SvarSlett
 15. Flotte stemningsbilder.
  Elisabeth, du er flink!

  SvarSlett