lørdag 7. september 2013

Gress

Jeg har jobbehelg og er samtidig gressenke denne weekenden. Men jeg klipper ikke gresset av den grunn. Neimen om jeg gjør.

Istedet har Nikon og jeg - etter arbeidstid - eksprimenert med diverse close-ups i septemberutgaven av hagen her i Miacasa.

Men aller først inntok jeg godstolen i solkroken på verandaen, med kaffe og strikketøy. En laaang stund. Den fantastiske Zen-sommeren 2013 ser bare ut til å vare og vare og….
Gosj, det er frodig der ute nå.

Denne comboen mellom Parykkbuskens burgunderrøde blad og de hvite Solhattene er lekker. I det hele tatt liker jeg godt busker og stauder som har rødlig bladverk. Det gir en spennende effekt, sammen med alt det andre grønne i hagen.
Og Solhatter får jeg rett og slett ikke nok av.  De blomstrer lenge, strekker seg så fint opp i mellom andre busker og stauder og er supre å plukke inn i buketter.  Her har jeg mikset og plantet flere ulike typer sammen, i en fargesymfoni.

7 kommentarer:

 1. Så koselige bilder fra hagen din, Elisabet=) Deilig med fin høst, jeg digger det=) Nå håper jeg den skal vare leeeenge=) Kos deg i helga=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Flotte bilder. Nydelig hage og utrolig fine solhatter!

  SvarSlett
 3. Så koselig hage du har....ser ut som en skikkelig hage å gå inn i og bare nyte. Er det ikke deilig med sommeren som varer og varer. Akkurat som sommeren 1997 og 2002 og jeg tar gjerne imot flere slike. God jobbehelg videre. Jeg jobber også i helgen. Faktisk så jobber jeg alle helgene i denne måneden.

  SvarSlett
 4. Nydelige kombinasjoner og jeg tror jeg er veldig enig i at rødt bladverk "pynter opp" i alt det grønne. I det hele tatt er nesten alle avvik fra ensfarget grønt bladverk fint, i samspill.
  Ha en flott søndag og en klem.
  Mormor

  SvarSlett
 5. Sikke en skøn og frodig have du har stadigvæk - det er meget smukt at se. Her er det kun roser og hortensiaer, der blomstrer stadigvæk.
  Håber du har en god weekend, selv om det er arbejdsweekend, og du er græsenke. Hils O.

  SvarSlett
 6. Så flotte blomster du har,Elisabeth. Jeg liker at det er sånt " Villniss", villt og vakkert.
  Og solhatten er jo så flott. En venninne av meg, blandet ofte sorte tulipaner i nærheten av dem.
  Og røde bladbusker......vi har en rød Djevelbusk, som vi har ved siden av sommerfuglbusken. De er bare så flotte sammen.
  Ja, denne sommeren er jo helt magisk. Nå er det nærmere 20 grader ute, før kl er 11 på formiddagen.
  Så håper jeg du har fått gjort alt det du liker i helgen, siden du er alene hjemme........
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 7. Flott fargesymfoni på siste bildet ditt, me like :)

  Ellers, hører dette ut som en perfekt lazy søndag morgen, nyyyyt.
  Er av og til godt å få være gressenke også, ikke sant?

  Tvi tvi

  SvarSlett