søndag 23. juni 2013

Mere espalierEtter inspirasjon fra Vibeke ble det espalier her i "Miacasa". Vil du se bilder fra begynnelsen av prosessen, klikk på linken.
Tanken bak espalieret er å skape rom i hagen, samt å skjerme for innsyn fra gata.  Som du ser av bildet over, tar det nok litt tid før akkurat det siste skjer.


Vi har fått plantet rundt espalieret.  Fire ulike clematis, erteblomster, prydbønner og blodbeger er tenkt skal slynge seg oppover og omforme den rustne armeringsnettingen til en blomstrende vegg.

Nå ja, tålmodighet er vel et stikkord her…

Har tenkt at jeg skal beise treverket. Både her, samt mine tre opphøyde bed-trekasser.  Har du forresten forslag til hvilken farge jeg bør velge? Har vurdert sort eller mørkbrun.
Ei buskrose "Leonardo da Vinci" har fått plass inni armeringsnettbuen. Etter råd fra Fru Tunheim.  Den første rosen har akkurat foldet seg ut. Og mange knopper står på vent.

Å blogge er fantastisk. Så mange gode tips og inspirasjon man kan hente både herfra og derfra. Tusen takk, Vibeke og Ingrid.
10 kommentarer:

 1. Så fint det ble, jeg digger de litt røffe armeringsjern espalierene.
  Nydelig klematis og den klatrer jo villig.
  God søndag fra Marit.

  SvarSlett
 2. Så fine espalier dere har fått satt opp i hagen.
  Hvet du, med dette regnværet som er nå, så VIPS har plantene vokst seg store, og laget en vegg.

  SvarSlett
 3. Så fint det ble, Elisabeth=) Dette kommer til å bli veldig fint. Så artig at du har plantet så mange fine klatrere. Gleder meg til å se når de har kommet for fullt. er utålmodig selv, så vet hva du snakker om=) Ser at du har en sånn benk som jeg ønsker meg=) Og den tror jeg sannelig at jeg snart må kjøpe!! Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Gi det to år, så tenker jeg du ser STOR forskjell alt !!

  Fryder meg nå med druer som dekker hele pergola taket mitt her i Italia, men de skal sies det har tatt 5 år.....men, det er stort området. Nå fryder jeg meg.

  Dette blir sååååå fint, tenker klematisen er den som vokser raskes...
  Nydelig rose !

  ang farge, tror jeg hadde valgt brunt, tenker sort blir litt hardt.....

  Todelooo kjære bloggvenn, ja bloggverden er en egen verden med masse "venner" som gir de herligste tips og råd, jeg og digger det !!

  SvarSlett
 5. Så fint, elsker spalier der det snor seg blomster oppover - er et vakkert syn:)
  Og jeg er så enig med deg, det er så utrolig mye inspirasjon å finne blant andre bloggere!

  Her har dagen vært rolig og fin, en del regn her også og ikke noe bål. Men masse god mat og godt selskap - vi satser på at fineværet kommer etterhvert:)

  God ny uke til deg
  Hanne:)

  SvarSlett
 6. Et espalier med klatrende planter er en rigtig god idé til at skabe haverum. Det kunne jeg tænke mig at lave også her. Ja, at blogge er en dejlig måde at få inspiration på. Ha' en fin ny uge!

  SvarSlett
 7. Så flotte de ble! Jeg hadde valgt svart i fargen, for den er mer nøytral enn brun. Der jeg bodde før hadde vi brunt hus, og jeg slet med å få mange farger til å passe til den brune fargen. Men det er en smaken som bestemmer ;-)
  Det må være fint for clematis å klarte i de, ja.

  Ha en fin hageuke!

  SvarSlett
 8. Dette blir sikkert kjempefrodig om en stund.
  Klem

  SvarSlett
 9. Knallfint:) Hvor langt nord kan rosen Leonardo da Vinci vokse?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ann Judith: I følge Anne på bloggen Moseplassen skal den ha herdighet H 5. Passer det inn der du har tenkt deg den tro?

   Slett