torsdag 18. april 2013

Pil

I helgen var jeg på pileflettingkurs. Denne staselige, kastrerte karen ønsket oss velkommen.

Sjarmerende sted kurset ble holdt på. Ytterst ute på Hvasser. Vi holdt på utendørs i det trivelige gårdstunet, med hønene trippende rundt. Bare avbrutt av kaffe- og lunsjpauser, foran peisen på det hyggelige kjøkkenet.

Vi lærte å flette 2 piletrær, i to ulike pileflettingsteknikker. Et såkalt "Belgisk tre" og et "David Drew". Egnede krukker til å plante trærne i, måtte vi ha med oss. 
Pilegrenene kuttet vi selv. Utvalget varierte i farger og tykkelse. Jeg valgte grønne grener på det ene treet, og rødt og gult i kombinasjon på det andre. Her ser du min gode bloggvenninne Helen, holder på å flette sitt Belgiske tre. Denne teknikken kan også brukes i lehegn/hekker, slik som du ser i bildet over til venstre.
Den største utfordringen var det å få bakset de nyflettede piletrærne med krukker inn i bilen etterpå. Men det gikk. 
Nå står piletrekrukkene på terrassen her hjemme, foreløpig bladløse og nakne. Fortsettelse av hvordan disse vokser seg til, følger… Tips og råd for stell mottas med stor takk.

Tusen takk Helen, for at du inviterte meg meg med på dette. En morsom og kreativ dag!

14 kommentarer:

 1. Storfin kurset. Sikker mange moro og deilig resultat. Jeg er spennende dersom blir grøn din fin hekk eller gjerde!
  Hilsen fra meg. Viola

  SvarSlett
 2. Så hyggelig da og for et sjarmerende sted det ser ut som med høner og katt på tunet. Det skal bli spennende å følge utviklingen av treet. Jeg trodde faktisk at dere bare flettet en "vegg" og måtte plante noe som skal slynge seg oppetter etterpå. Vi har også en gård i nærheten som driver på med pil og har kurs tror jeg. I alle fall rundt juletider, så dette så inspirerende ut...

  SvarSlett
 3. Takk for sist, Elisabeth !

  Så glad du ble med.
  Ja, "på Låven" som de kaller stedet sitt, er det utrolig sjarmerende og fint. En liten smak av "landet" !

  Begge mine trær ble gitt bort til stedatter, som ble super glad, hun viste jo om det store treet, men ikke det tvunnede, så ny mindre potte ble innkjøpt.

  Hvem vet, kanskje vi kommer oss på et annet kurs, en annen gang ?

  Ciao fra Italia :)

  SvarSlett
 4. Så gøy å lese om kurset, og for en herlig plass!:)Må få høre hvordan det går med trærne etterhvert!:)Ønsker deg en fin dag fra meg!:):)

  SvarSlett
 5. Så flott kurs! Moro å lage ting selv fra grunnen av.

  SvarSlett
 6. Jeg er ikke så veldig grønnfingret, men jeg tror pil er villigvoksende - så om du gir den vann og litt gjødsel blir det HELT sikkert bra;) Jeg kunne tenkt meg å prøve dette selv. Stilig på verandaen, sammen med blomstrende planter!
  Han en forteffelig torsdag!

  SvarSlett
 7. Åååå...så koselig! Og sammen med Helen.
  Jeg husker hun fortalte i fjor, da vi var hos deg, at hun hadde netopp vært på et pilflettekurs....det var sikkert der dere var, var det ikke?
  Jeg har ei venninne som er utdannet innen hage, og hun lager sine selv. Jeg kunne jo spørre henne, om jeg også fikk lyst til å lære. Men fremover er det nok bare konfirmasjonsforberedelser for meg. Jeg staret i dag (litt sent, men pytt.....)

  SvarSlett
 8. Så artig! Jeg vil også lære meg å flette pil. Har masse pil i hagen=) Goood helg når den tid kommer. Vibeke

  SvarSlett
 9. Det der så moro ut. Jeg har sett sånne gjerder av flettet pil. Lekkert!

  SvarSlett
 10. Så artig, det har jeg så lyst til å lære meg også for det er jo så mye fint en kan lage.

  Hortensia ja, den blir sikkert mye blassere i fargen når den blir satt i jorden men men.
  Jeg har en som har stått ute på tredje året og den er blitt som en liten busk, så de tåler den kalde vinteren og frosten.

  Ha en fin kveld, Maritklem.

  SvarSlett
 11. Det må have været meget spændende at lære at flette pil - det har jeg ønsket mig i mange år og også at kunne flette kurve. Her i nabolaget er der flere flettede pilehegn. Ønsker dig en rigtig god weekend, Elisabeth!

  SvarSlett
 12. Å jett om dette hadde vært noe for meg da!!! sett etter slike kurs i nærheten her, men neida, ikke lyktes å finne noen ennå desverre. Kreativiteten bobler nesten over når jeg tenker på alt en kunne gjort, men kanskje en skal starte med å plante litt Pil, he he

  Håper å få sett litt resultater av det dere blr inspirert til etterhvert :-)

  Fin fin ukestart til deg Elisabeth.

  SvarSlett
 13. Så gøy.
  Pileflett er flott. Og morsomt. Skal bli spennende å følge utviklingen :)
  Men jeg tror ikke jeg skal ha mer trær i hagen, jeg forsøker å bli kvitt noen :)
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 14. Stas! Og det blir så fint!
  Jeg har en venninne som inviterte meg på kurs,de flettet og lagde stoler..det ble virkelig fine stoler..jeg angret litt på at jeg mumlet meg bort fra kurset.
  :-) Håper du har gode vårdager!

  SvarSlett