onsdag 20. mars 2013

Tannverk i hoftene?

Sofa, te og tv har vært mine beste venner siste tida. Å ligge stille er ikke min yndlingsbeskjeftigelse, men disse dagene har det ikke vært noe vei utenom. Rallende hoste som en storrøyker, feber og "tannverk i  hoftene".  Ikke møe lekkert.

Fastlegens medisin har hatt liten trylleslag-effekt. Dessverre.

Hippokrates skal ha sagt: "Å gjøre ingenting, er også en god medisin".
Et svensk ordtak sier samtidig: "Det er ikke morsomt å ta medisin, men det er god medisin å ha det morsomt".

Derfor. I forsøk på å akseptere tingenes tilstand og gjøre noe morsomt i ventetiden, har jeg fra sofakroken latt meg underholde. Av nett-tv og Youtube´s hageprogrammer fra danske Camilla Plum og Claus Dalby. Behagelig dagdrømmeri for en hageentusiast. Mens det utenfor hushjørnene har ult nordøstlig vind, med snø i kastene...

Mindfulness eller ei. Akkurat nå holder det, syns jeg. "Å observere følelsene mine på en nøytral måte, mens de farer forbi mitt indre blikk - som skyer som glir over himmelen". 

Har værgudene alliert seg med den runde kællen i Asbjørnsen og Moes eventyr som holdt seg for truten fordi han hadde syv vintre innabords? Har´n sluppet ut alle sju på en gang? Undrer jeg meg fra sofakroken. 


Hei! Putt på femmer, og slipp ut noen somre istedet. Hører du? Jeg vil ha vår. Nå!11 kommentarer:

 1. Det vil jeg også...ha vår NÅ med en gang!!!!! God bedring! Du er nok på beina når våren kommer...

  SvarSlett
 2. Hei! Støtter din bønn fullt ut. Nå MÅ våren komme. God bedring! Anne

  SvarSlett
 3. Jeg kan være med og hyle: VÅÅÅÅR!
  Tannverk i hoftene er ikke å trakte etter. Det har jeg kronisk... Men jeg hoster heldigvis ikke. Har ikke feber heller;) Jeg er heldig:D
  God bedring!

  SvarSlett
 4. Hei Elisabeth - enig med deg! Noen ganger skal man virkelig ikke foreta seg noe og det er det vanskeligste i verden. Alle lengter etter våren nå - overraskende hvordan kulda holder seg og dreper gleden. Massasje på hoftene er vondt men det eneste som hjelper. Prøv det i Kina!

  SvarSlett
 5. Så kjedelig å være syk! Håper du raskt blir frisk og rask=) Jeg er ikke så flink til å ta livet med ro jeg heller, men noen ganger må man, og da må man gjøre det beste ut av det=) Goood bedring=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Jeg håber, lidt lunere vejr vil gøre dig godt - det hjælper i hvert fald på meget, også humøret. Rigtig god bedring og så er det dejligt at læse, at du nyder haveprogrammer med Camilla Plum og Claus Dalby.

  SvarSlett
 7. Åååå...ille er det.
  Jeg har min første dag uten smertestillende i dag, og i morgen er det siste pennecilinkur-dag. Medisinene virker treigt her også. Og samtidig er datteren blitt sjuk. Men det kan jo bare gå èn vei: fremover.
  God bedring fremdeles, og god påske. klem

  SvarSlett
 8. Heisann!

  Hjelper det med litt "god bedring"-ønsker? Vite at andre tenker litt på deg?

  Leste fatisk om at det var en japansk tradisjon etter at jeg postla innlegget mitt, så Yoko Ono skal ikke ha æren for å ha klekket ut idéen som jeg har skrevet, men at det er en del av shintoreligionen sto det ingenting om. Takk for opplysningen - artig måte å lære på dette med blogging!

  Så får jeg i tillegg til å ønske deg go´hælj, go´påske - ønske deg riktig go´bedring !
  Jeg vil også ha vår ;:O)

  SvarSlett
 9. God bedring Elisabeth -
  lyspunkt - du er frisk påske - jeg ønsker deg fra hjerten.
  Hilsen til deg og stor klem Viola.

  SvarSlett
 10. Ikke godt med tannverk, hverken her eller der.
  Og ikke noe tryllemiddel heller?
  Han fra Asbjørnsen og mor må nok slutte å slippe ut vintre.
  VÅR!!! NÅ!!
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 11. Hørtes ikke bra ut du. Må bare ønske deg god bedring da. camilla Plum er ei kjekk dame å se på. Har tatt opp alle hennes bakeprogrammer som gikk på nrk. fantastisk inspirerende.
  klem og god helg i soffan

  SvarSlett