mandag 7. januar 2013

Tomt

Etter jul- og nyttårsdager med huset fylt av studentbarn med kjæreste, og hele deres herlige tilstedeværelse, kjennes det annerledes her nå.
Stille. Mindre lyder og liv.
Mindre mat å bære hjem fra butikken. Mindre klesvask og den type logistikk.


Det er alltid overgangen som merkes mest. De første dagene etter de har reist. Det er akkurat som om den ene veggen er borte.
Men. Man vender seg. Så lenge jeg vet at de unge trives og har det greit i studentlivene sine, har jeg det greit. Aldeles utmerket egentlig.

Må likevel medgi at jeg falt litt i staver, når jeg hørte "en gammel kjenning" av Sinead O´Connor. Rører ved noen strenger i meg den låten der.9 kommentarer:

 1. Tak for den utroligt smukke sang, som jeg slet ikke kendte. Jeg har det som dig, Elisabeth - det er mest overgangene, man mærker. Lidt vemod og savn skinner igennem dine sætninger. Nytårsklem!

  SvarSlett
 2. Jeg elsker også å ha døtrene mine hjemme og kjenner ofte på vemodigheten da de er reist igjen...men etter noen dager alene igjen er det helt greit egentlig og da kan jeg bare glede meg til de kommer neste gang....

  SvarSlett
 3. Ja, det blir tomt og stille... Men nå er det vi som reiser, å de to studentene boende i heimen... De beskriver det også som om en vegg er borte (å selvfølgelig tomt kjøleskap! ;))

  Den sangen bringer fram gode minner... takk for at du deler.

  Det skal bli så fint med besøk av dere to gode ;) Vi skal snakkes Elisabeth.

  Nå er det passert midnatt og jeg MÅ legge meg ; ) Blir nok litt lite søvn nå, andre natta; )
  God natt - å ta vare på deg! Go klem

  SvarSlett
 4. Nydelig musikk og tankefull tekst :)

  Ja, kan tenke meg det er litt uvant de første dagene, før man faller "tilbake" til normalen, patriarken og deg !

  Ny start på en nyuke, og her planlegger min kjære sin neste jobbtur, og jeg planlegger ventende besøk førstkommende torsdag, julebord med firma skal gjennomføres på Villa'n, blir moro, er faktisk tradisjon.

  Klem fra Italia - ciao

  SvarSlett
 5. Vakker musikk:)

  Jeg skjønner at det må være en stor overgang:) Jeg gruer meg litt selv, til barna flytter ut...

  Ha en flott uke, uansett:)
  Klem Linda

  SvarSlett
 6. Nydelig låt. Skjønner godt det er en overgang. Vi har små barn fortsatt, men utrolig hvor man merker det når de er borte på overnatting og slik. Blir så underlig stille!
  Klem til deg.

  SvarSlett
 7. Overganger er noe herk, liker det ikke. Når jeg blir vant med det nye er balansen gjenopprettet. Det finnes vel ikke noe større stillhet enn etter et hus fullt av mange personer blir tomt igjen.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 8. Kjære Elisabeth
  Godt nytt år!!!
  Her er jeg tilbake igjen. Måtte bare ha meg en liten pause på slutten av året. Og alt er vel :)
  Her har det vært stille i hele julen, siden nesten alle har ligget syke. Vi avsluttet året helt rolig, og det er helt greit for meg. Men jeg synes ikke det var morsomt å sende sønnen tilbake på skolen igjen, med feberhet panne....hønemor som jeg er.
  Vi snakkes
  Klem

  SvarSlett
 9. Åhh, for et koselig innlegg=) Jeg er ikke så god på overganger, egentlig! Så jeg brukte den første uka etter jul til å prøve å tenke positivt og overleve=)) Og det gjorde jeg som alltid, og nå er jeg heldigvis ved godt mot igjen! Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett