søndag 25. november 2012

Lut

På seinhøsten, i tiden mot jul, spiser vi gjerne lutefisk her hjemme. Gjerne flere ganger. Slik vi liker den best, serveres fisken med ertestuing, potet, baconbiter, grovmalt pepper og sterk sennep.

Andre strør revet brunost over fisken, eller heller sirup.

Hvordan liker du lutefisken?

- Posted using BlogPress from my iPhone

7 kommentarer:

 1. Ved du, hvad lutefisk hedder på dansk? Jeg har på fornemmelsen, at det er klipfisk - altså tørret fisk - og det er der vist ikke mange danskere der spiser. Men det er dejligt at læse, at I nyder lutefisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sorry! Vet ikke hva lutefisk heter på dansk, Gitte.
   Men leser her i Wikipedia, Gitte: "Lutefisk eller lutfisk er tørrfisk av torsk eller andre arter som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen. Lutefisk er tradisjonell mat i Norden, unntatt Danmark. "

   Den gele´aktige fisken smaker vel i grunn ikke så mye, det er det tilbehøret som sørger for. Men sammen blir det er god helhet.

   Slett
  2. Det var sjovt, at Wikipedia skriver, at lutefisk ikke er en traditionel spise i Danmark. Det var vist noget, såmænd fik med på langfart sammen med beskøjter.

   Slett
 2. Lutefisk har jeg bare spist to ganger for flere år siden og det var ingen "høydare".... Kanskje på tide å gjøre et nytt forsøk.

  SvarSlett
 3. - som du, og uten brunost. Men vi spiser det veldig sjelden, høyden en gang i året. Namse!

  SvarSlett
 4. I know what "lutefisk" is, but have never tasted it.
  It looks very nice on the picture though, but not quite my "cup of tea". But then again I am not Norwegian, and even though I have tried other Norwegian dishes when I lived in Norway lutefisk never appealed to me....sorry.
  Hope you enjoyed it!!

  SvarSlett
 5. Min lutefisk spises med glede og med omtrent samme tilbehør som din.
  Snart på tide med en smak, tror jeg.
  Mormorklem :)

  SvarSlett