torsdag 29. november 2012

Krum


Jeg lager verdens beste krumkaker. Ikke for å verken overdrive eller skryte. Men jeg gjør det. Ærlig snakka.
Blondetynne, sprø og passe søte. Gjort på en liten time. Lett som en plett.





Første porsjon ble stekt i går.
To bokser bragt i retning tigerstaden, sammen med noen adventpakker.
Hm… blir "barna" noen gang for gammel for adventspakker, mon tro?





Vil du også forsøke deg på verdens beste krumkaker, sa du? Go for it!

2 egg
125 g sukker
Pisk til eggedosis

125 g potetsmel
1 dl vann
4 ss hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
Røres inn

100 g meierismør smeltes, has i til slutt.

Stek og krum.






Takk skjønne A for at du alt det du raust delte med oss andre, den gang du var blant oss. Også denne gode oppskriften. Takk.




24 kommentarer:

  1. Lignet veldig på min oppskrift.
    Nam - må nok steke noen snart.
    Klem i kvelden :-)

    SvarSlett
  2. Da er vi to....min oppskrift er nesten identisk og mine blir også veldig gode. Jeg går god for den oppskriften der.....

    SvarSlett
  3. Det er lov å skryte av egen bakst=) Så koselig at du deler oppskriften. Jeg steker ikke krumkaker, men synes det er veldig godt=) Håper du får ei fin adventstid=) Vibeke

    SvarSlett
  4. Ligner litt på en av mine også, men jeg glemmer fra år til år hvem som er best. Erre mulig? Ja :)
    Jeg skal prøve din i år! Krumkakebaking er tradisjon. Min beste venninne og jeg bakte sammen i mange år. For snart 4 år siden døde hun... men hennes datter og jeg har fortsatt tradisjonen ♥

    SvarSlett
  5. Du er go´Elisabeth ; )
    Blir nok noe bakst når jeg kommer hjem om ei god uke... kanskje skal jeg prøve din oppskrift...

    God adventshelg til deg og dine! God varm klem fra meg til deg


    PS
    I dag har jeg ett års blogg bursdag ; ) Takk til deg som fikk meg igang! ; )

    SvarSlett
  6. Å, tusen takk,Elisabeth for oppskrift, denne skal prøves her hos oss!:)Krumkaker er bare så godt!Håper du har det fint, vil ønske deg en alle tiders fredag!Klem fra Else Britt:)

    SvarSlett
  7. Jeg like krumkaker. Kanskje det er de aller beste. Jeg får til å bake dem også.
    Noen ganger har jeg reist til EldsteSøster i desember. Så har vi bakt dem sammen.
    :-)
    Håper dagen din er fin.

    SvarSlett
  8. Tusind tak for opskriften, Elisabeth! Uhm, hvor ser det lækkert ud, og det er lutter gode sager, der er i! Jeg tror, det må vær en norsk specialitet - jeg har i hvert fald ikke hørt om krumkager før. Klem og ønsker om en rigtig god weekend til dig!

    SvarSlett
  9. Jeg tror deg så gjerne, at du baker de beste krumkaker !!
    Har jo spist middag hos deg og fikk servert den beste tiramisu :)
    Så jeg vet du er flink på kjøkkenet.

    Jeg syns det er så bra at man kan "skryte" av seg selv :)
    Og nei, "barn" blir ikke for voksne til adventsgaver, og den kake esken - heldige barn sier jeg.

    venter selv en liten gave fra Mamma i England, en "god bedring" pakke, eller som hun skrev i en sms, "a little fairy will send something in the post to you". Var ikke det herlig?

    Så høyedepunktet idag, er å prøve å gå til postkassen...har ennå ikke gjort det denne uken, men det går fremover.

    God helg søte deg, og om jeg prøver meg på krumkaker? Ehh, tror ikke jeg tør, skjønner ikke hvordan de skal skal rulles seg sånn runde..?

    :)

    SvarSlett
  10. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Du er hjertelig velkommen tilbake :)
    Jeg har aldri prøvd å lage krumkaker, men har veldig lyst til å prøve. Har et gammeldags krumkakejern som har vært på gården i generasjoner. Skal tro hvor vanskelig det er å bruke det??? Har du prøvd slike gamle jern? Som du varmer opp på steikeplata?
    Ellen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nix. Aldri prøvd slikt gammelt jern som jeg legger på plata. Men forsøk da vel! Lykke til.

      Slett
  11. Takk for hyggelig kommentar hos meg!
    Oppskriften er notert. Og nei, barna blir aldri for gamle for adventspakker!!
    Jeg har marsipan i bagasjen når jeg drar på adventsbesøk i morgen...
    God helg!

    SvarSlett
  12. Du må da gjerne leve i troen, - men du tar altså feil. De alle, aller, aller beste, flortynneste, blondekantede krumkakene bakes nemlig her i huset, og det er Thv som baker dem. Det er nemlig sånn det er med den saken! Du er herved tildelt sølvmedalje in absentia.

    Når det gjelder adventsgaver til barna, så er vel svaret at de aldri blir for gamle. Til tross for det svikter jeg i år. De er nå 27 og 24 år gamle, og ingen av dem får adventsgave. Det er i grunnen litt dårlig gjort mot minstemann. Han er fortsatt student og kunne sikkert hatt glede av en kurv med adventsgaver. Dessuten er det jo urettferdig at jeg slutter å lage til bette to samtidig. Det betyr at lillegutt får kalender tre færre år enn sin søster. Kanskje jeg må trå til neste år igjen?

    SvarSlett
  13. Svar
    1. Ja, gjerne det. La vel inn innlegget "Gledersspreder", men ta gjerne denne :o)

      Slett
  14. Tar med denne også :-)
    Klem

    SvarSlett
  15. Da ligger den under 2. desember. Alt vel:)
    Klem i natten :)

    SvarSlett
  16. Ser veldig gode ut :) Skulle jeg hadde energi til å gå i gang med julebaksten.

    SvarSlett
  17. Tak for opskriften men forstår nok ikke helt ? bliver de sprøde? og gemmer man dem i en dåse ? Den uvidende dansker;-)Hvornår spiser man dem;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er sprø julekaker som man oppbevarer i kakeboks.

      Slett
  18. Hei, får kanskje begynne å bake jeg også. Fikk dem alltid av mora mi før. Ingen kunne lage bedre enn ho... men kanskje du?
    Adventsklem

    SvarSlett
  19. Nam, krumkaker hører jula til, som tilbehør til moltekremen.

    SvarSlett
  20. Det så godt ut ja. :-) Jeg tar ikke sjansen på å prøve.. ikke i år heller.

    SvarSlett
  21. Så lett og fin side til adventskalenderen til mormor på muren. Koselig førjulsprat :)

    SvarSlett