onsdag 7. november 2012

Cullberg


Jeg er en opptatt kvinne om dagen. På farten. Med lite tid i heimen. Og enda mindre bloggtid.

Et av gjøremåla siste dagene, har vært å se forestillingen med den internasjonale, kjente svenske Cullbergballetten.

Som nå er på Norgesturne´ med forestillingen "PITE/INGER/EKMAN - tre verk av tre koreografer". Alle kjent for sitt fysiske og sanselige dansespråk.
Cullbergballetten regnes som et av verdens fremste kompanier for samtidsdans.

Moderne dans og samtidsdans er danseformer som i stor grad åpner opp for koreografens, pedagogens og danserens individualitet. I slik dans møter man abstrakte og litt annerledes bevegelser, uvanlige kroppsuttrykk. Og så langt fra tåspiss og Svanesjøen som man kan komme. Musikken er ikke liste-pop akkurat, men gjerne mer alternativ. Ofte uten tekst.

Jeg har sett Cullbergballetten tidligere. Det er uforutsigbart, annerledes og dans av ypperste klasse. Jeg slutter ikke å forundres og imponere over hva som er mulig for slike profesjonelle dansekropper å utføre av bevegelser, balanse, teknikk, smidighet, rytmikk. Helt på grensen av det ytterste. Som fysisk er mulig å utføre.
Forestillinger som regel uten ord. Men likevel der mye blir sagt.
Noe er rart. Jeg forstår det liksom ikke helt. Likevel så godt det er å sitte der i salen og la seg forføre. Og berøre. Nydelig med slike kulturopplevelser.

Få en liten smakebit her da vel!


1 kommentar:

  1. Hmmmm...ja, det får'n si var litt "alternativ" dansing, med en vri, om jeg likte det, sandelig ikke sikker, men jeg følte jeg ble underholdt :)

    Tilbake på Tjøme idag, kun dagstur igår, inn og ut på dagen...går greit når man er innstilt på det. Ut på shopping med minste tantebarn på 9 år, veldig, veldig kos ! Masse latter, og tull og tøys, og jeg elsker rollen min som tante, det er helt klart :)

    Drar ikke du på tur denne uken (røper ikke her hvor) ? Så fall, god tur - have fun !!!!!!!!!

    SvarSlett