onsdag 10. oktober 2012

Jeg digger... h ø s t a n e m o n e r


Jeg har mange av dem i hagen min akkurat nå. Tre ulike sorter er plantet sammen. To rosa varianter og en hvit. Høstanemoner egner seg dårlig som snittblomster, så vakrest er de, der de står. Men blomstrer gjør de til gjengjeld lenge. Helt til frosten kommer.

Høstanemonene mine er plantet under et japansk kirsebærtre, som likner ei rosa Candyfloss-sky på våren. Under treet, tett i tett, har jeg nå satt ned blå perleblomstløker.

På den måten håper jeg å nyte synet av blomstring i dette bedet, gjennom store deler av sommersesongen.

Høstanemone, kinasymre, høstsymre, Anemone hupehensis - kjært barn, mange navn.


8 kommentarer:

 1. Du og du så vakre de er.....

  SvarSlett
 2. Så tynne og skjøre, nyyyydelige, minte meg litt om valmuer :)

  Ja, du ett treff hadde vært utrolig hyggelig, og jeg skulle gjerne hatt dere til TØnsberg eller Tjøme denne gange vet du - MEN, tett program når jeg kommer hjem neste uke, da min Mamma kommer på besøk...........så kanskje det får bli i november, kommer hjem da også :)
  Ser det litt an og gir lyd fra meg, ok?

  Ønsker deg en finfin dag, Elisabeth :)

  SvarSlett
 3. Høstanemoner er betagende . Og du ser ut til å ha mange! Takk for at du er så grei og vil sende frø til meg. Jeg fant ut at disse skjønnhetene vokser på arbeidstedet mitt. Og jeg har sanket frøkapsler så det holder. Takk igjen....

  SvarSlett
 4. Høstanemoner er kjempefine! Min hage ligger østvendt i H4 og jeg har ikke hatt stort hell med høstanemonene. For lite sol, ikke riktig jord eller noe annet? Tips tas imot med takk! Om ikke det var nok har rådyrene begynt å spise knoppene av dene ene jeg har igjen. Nå er det vel bare å pakke sammen og vente på "vår" anemonene som også fins i utrolig mange flotte slag.

  Mvh
  Brita

  SvarSlett
 5. Hvor ser det smukt ud sammen - så fint med de blå perleblomster mellem høstanemonerne. Ønsker dig en dejlig aften, Elisabeth!

  SvarSlett
 6. Så koselig å innom bloggen din igjen. Mange dager siden sist=) Så fine høstanemoner du har, mine kom ikke i år... vet ikke helt hvorfor. Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Such beautiful flowers...looks more like summer than autumn!

  SvarSlett
 8. ...digger også disse skjønnhetene! ; ) Nydelige bilder - du er god til å fotografere!

  SvarSlett