fredag 3. august 2012

Feriehund

At jeg er glad i dyr er ingen hemmelighet. At patriarken har allergi for hunder og katter, er også en kjent sak. Kjæledyr her i huset har av den grunn, aldri vært aktuelt. Ungene våre maste en stund om det. Det lengste vi kunne strekke oss, var et akvarium. Dette fenget barnas interesse en tid, men det ble aldri den store susen over det.

På nabogården, der vi ferierer i Romsdalen, har de en flott hund. Labradoren Riga. En ni år gammel, glad tispe.
Riga har verdens roligste gemytt. Hennes største lidenskap er mat, mennesker, å bade og å gå tur. Presis i den rekkefølgen.
Det er en veloppdragen "dame" det her er snakk om. Familien på nabogården var for-verter for Riga det første leveåret. Meningen var nemlig at hun skulle bli førerhund.


Etter første valpeåret i de fredelige omgivelsene i Romsdalen, flyttet Riga til Huseby i Oslo. I lang tid gikk hun på førerhundskole. Etter endt "utdannelse" kom hun til en blind/svaksynt familie. Der skulle fungere som deres øyne i hverdagslivet deres.
Problemet var bare at den matglade Riga ikke var helt til å stole på, når det gjaldt mat. Hun spiste nemlig opp maten til de blinde familiemedlemmene. Å være førerhund fungerte ikke.

Så den vakre labradortispa fikk flytte tilbake til Romsdalsgården, der hun vokste opp. Det gode hundeliv. Midt mellom fjord og fjell, kviger og kyr. Til stor glede for for-vertfamilien som var blitt så glad i henne.
Og for oss som kan nyte godt av å ha henne som turkamerat på våre fjellturer i ferien. Lydig ved fot. Alltid. Hun har ikke glemt gamle ferdigheter, denne vovsen.
(Nå skal det også sies at jeg er ikke spesielt treig med godbitene fra baklomma heller).

Sukk! SÅ koselig det må være å ha en hund. Var like før jeg pakket hele feriehunden Riga inn i bilen før hjemreise, gitt. Men jeg besinnet meg. Bedre omgivelser enn på gården i Romsdalen, får hun ikke. Og så er det denne allergien til patriarken også da...

Jeg sier som en bekjent pleier å si: " I mitt neste liv, skal jeg bli hund i Misfjorden".9 kommentarer:

 1. Beautiful pictures from Romsdalen...!!!
  Happy weekend!

  SvarSlett
 2. Denne historie læste jeg med stor velbehag. Feriehunden Riga. Så fin hun er! :) Og så ærgerligt, at manden din ikke tåler hunde, når nu du er så glad i dem. For jeg siger dig, livet beriges med hund(e) i huset. Det er også en slags terapi! ;)

  Fine billeder. Åh, flotte Norge, flotte Riga, flotte Elisabeth! :))

  God weekend klem.

  SvarSlett
 3. Nydelig hund og det ser også ut som nydelig og forfriskende ferie. Vi har ikke hund nå lenger og synes det er veldig befriende, men noen ganger er det et savn for Mannen som elsker hunder.

  God helg til dere. For meg er det jobbehelg mens mannen er igjen på hytta

  SvarSlett
 4. Det var en smuk historie om den dejlige hund! Min far havde en golden retriever, og det er vist samme gemyt - de er kærlige familiehunde. Synd at din mand er allergisk over for hunde og katte. Min mand valgte at blive desensibiliseret med vaccinationer over flere år, og nu har vi katte.
  Ønsker dig en skøn weekend, Elisabeth!

  SvarSlett
 5. Hei og takk for hilsenen i bloggen min. Bor du der, åh heldige deg, det kunne jeg godt tenkt meg :-) Vi endte på Brunvall gård, og vi trives som plommen i egget. Og så mye fin sol vi har hver gang vi er nede, i år har jeg sommerbrun hud for første gang på lenge :-)

  SvarSlett
 6. Godt dere har feriehund da, for det er velsignet å kunne ha dyr. Det gjør en snillere tror jeg.
  Ha en flott tur og lykke til med Manhattan.
  Sender med noen mormorklemmer til bruk om det skulle oppstå noen nødvendigheter for det.
  Ha en fin søndag :-)

  SvarSlett
 7. Usj! Allergi er noe dritt.
  Men hunder og natur derimot...
  Fine søndagen på deg Elisabeth. ;)

  SvarSlett
 8. Hei kjære Elisabeth!
  Og grattis med dagen som har vært!!! Både du og Helen har fyllt år, mens jeg har hatt ferie. Ikke rart jeg ikke får alt med meg!!!
  Jeg elsker også dyr. Heldigvis har vi et dyr, en katt. Hun er foressten sur på oss, siden vi har vært på ferie, og holder seg ute, selv i regnvær!
  Det var en skjønning dere fikk låne med dere på tur. Og den er visst en livsnyter, høres det ut som.
  Ja, så er hverdagen kommet hit igjen, og bloggen er tilbake. Koselig om du titter innom igjen!
  Klem

  SvarSlett
 9. Herlig hunde historie du her forteller oss, måtte trekke på smilebåndet da jeg leste hun hadde spist opp maten til de stakkars blinde som skulle ha henne til "å være deres øyne" - liten luring dette her :)

  Kos at du får en liten smakebit med hund på tur, da :)

  vet alt om allergi, har det selv, og måtte legge drømmen om stor schafer hund på hylla.....like greit nå, med det livet vi lever.....

  Flott bildet av deg her på slutten, i nydelige omgivelser. God tur videre kjære deg - og klem fra meg :)

  SvarSlett