torsdag 12. juli 2012

Strikketørke

Er det noe som heter det? Pinnene klirrer ikke akkurat livlig her i huset om dagen. Det er så mange andre gjøremål jeg heller vil prioritere. (Som å hage for eksempel.Kan man forresten bruke ordet hage som verb? Syns det passer jeg.)
Sjekk agurkurten min.
Agurkurtens blomster er blå, spiselige og smaker godt. Litt som agurk. De er fine å bruke som pynt på toppen av salater og desserter. De blomstene man ikke spiser, detter av og frør seg. Slik at året etter kommer det en hel agurkurtfamilie opp i hagen din.

Men tilbake til strikk. Et nytt strikkeprosjekt har jeg. Et lappeteppe. Tenkt til bruk i den framtidige vinterhagen.
Oppskriften har jeg hentet på Nøstebarns hjemmesider. Teknikken heter Dominostrikk.

Jeg har valgt å kombinere "Babyalpaca" fra BC barn, og "Silkeull" fra Nøstebarn. Tynne, bløte, luftige garnkvaliteter begge to. Jeg strikker med pinne 3,5 - så det freser ikke akkurat av i vei dette prosjektet.

I dag, i kveldsola blei det strikking. Dominostrikking.
Om prosjektet ender som "et kast" rundt skuldrene på kjølige kvelder, eller om det blir stort nok til å lune resten av kroppen også. Tja, det gjenstår å se.

5 kommentarer:

 1. Så flott eit strikk!
  Og gratulere med 25år!

  Om ein ca.1 mnd er det eg og min kjære som kan feire 25år som ektefolk. Føler meg heldig!

  Sommarklem frå Møre

  SvarSlett
 2. Det er tillatt med strikketørke. Her hos meg går det litt i rykk og napp mellom håndarbeid, lesing, hagearbeid og det å ikke gjøre det slag.....jeg anser alt som helt ok for jeg gjør det jeg har mest lyst til akkurat når jeg selv vil.

  Husk NYT sommeren, den er så kort.

  SvarSlett
 3. Dit strikketøj er utrolig smuk - sikke dejlige farver, og man fornemmer letheden, og at det er meget blødt at røre ved. Jeg vidste ikke, at agurkeblomster kan spises.
  Ønsker dig en dejlig dag, Elisabeth! Jeg går og glæder mig til et stort blogtræf i morgen på Frilandsmuseet.

  SvarSlett
 4. Klart det kan være noe som heter..."strikketørke" her i blogglandia !
  Dog, jeg måtte trekke på smilebåndet...hehehe

  Morsomt det "lappeteppet" ditt, hørtes ut som deilig garn, så får vi bare vente å se om det blir sjal eller teppe du får deg.......engang.

  Strikker mye mindre sommerstid, jeg også, når jeg sitter ute, blir det for varmt syns jeg, da heller en god bok eller blad....eller....eh....wordfeud...hehe....

  Idag våknet jeg opp i Castello'n (lille boligen vi har der, Villa'n er utleid ti lde du vet) - solen skinner over innsjøen, og husarbeidet er akkurat gjort unna. Da er planen å ha en ukes ferie her !! Bare vi blir ferdig med jobbing på Villa'n imorgen, byttedag !!

  Ciao herfra - så ønsker jeg deg en nydelig helg og fortsatt god sommer :)

  SvarSlett
 5. Love the "lappeteppe" such beautiful colours!
  In English we say "gardening" so maybe you can make a new Norwegian word and say "haging"...!
  Happy weekend!!!

  SvarSlett