søndag 10. juni 2012

Livet i hengekøya

Mellom blodbøka og naboens garasje er det ei glipe, eller rom om du vil. Før sto komposten her og skvallerkålen vokste vilt.
Etter ar vi fjerna kompostbingen, luket vekk den grøvste skvallerkål'n og plantet hekk, fikk vi plass til hengekøya. Her, under blodbøka. Festet med grisehalekrok på garasjeveggen til nabo'n og tau rundt treet.


Du verden så behagelig det er å ligge i ei slik mexicansk hengekøye. King size. Smidig og behagelig nett. Fargerik. Kan ligge på langs og på tvers. Diagonalt om du vil. Opptil 3 mennesker sier reklamen.

I dag rigga jeg meg til med bok og pledd. Med utsikt til himmel og bøk. Rhododendron i flor. Og syrinen på hell. Vuggende, duvende bevegelser. Søvndyssende. Zzz...

17 kommentarer:

 1. I love it !!!!!!!!!!!!!

  Superkul, hvor har du fått kjøpt denne flotte hengekøyen, hen?

  Har alltid en hengende på Villa'n, men den er alltid i kremfarget, og selvsagt ikke særlig praktisk farge, for jeg ser gjennom en sommer sesong, den blir MYE brukt.

  Og ikke mnst, hvilke herlige, farge glade sokker du har på deg, selvstrikk? Matchet hengekøya - ikke rart du koser deg......z.z.z.z..z...videre......

  Deilig, rolig søndag her, med hekling av engklemasker sjal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er linken, Helen.
   http://www.xn--hengekye-b5a.com/

   Slett
  2. Og ja Helen, sokkene er selvstrikket. Verdens beste å ha på! Slitesterke. Med farger inspirert av et av bildene til kunstneren Hundertvasser. Kule!

   Slett
  3. Grazie Mille, søte deg, super kule strikke sokker !
   Så flink du er, aldri strikket sokker....ennå......

   Slett
 2. MMMMMMMMMMMM..isunnelig.
  Det så deilig ut.
  Nyt livet i hengekøya og ha en deilig søndag :-)

  SvarSlett
 3. Åhh, det hørtes fantastisk ut:)Jeg har ei hengekøye, men ikke noe sted å feste den.... Hmfr, trenger et par godt voksne trær i Hagen:) Kos deg videre i hengekøya:) Vibeke

  SvarSlett
 4. Digger hengekøyer..... Skulle bare ønske jeg hadde et sted å ha en.

  SvarSlett
 5. Det ser deilig ut Elisabeth! Fint å se at du slapper godt av! ; ) Jeg liker både hengekøya og sokkene! Herlige farger!
  Vi kom hjem i natt - idag har vært turbo i hagen, hehe

  Ønsker deg ei god ny uke! klems

  SvarSlett
 6. Takk for linken. Vi har alltid et par hengekøyer i hengekøyelunden på hytta, men den mexicanske avgikk ved døden for et par år siden, - og en sånn må vi ha. Det ser så deilig ut.

  SvarSlett
 7. Nå har jeg vært inne og kikket. Den vi hadde sist var i bomull, men nå lurer jeg på om vi skal gå for nylon, så slipper vi å ta den inn så ofte. Hvilken har du kjøpt? Har du noe erfaring med nylon?

  SvarSlett
  Svar
  1. Min er en blanding av nylon og bomull. 20 % nylon tror jeg det var. Må kanskje ta den inn ellers blir den fort slitt?

   Slett
 8. Så herlig :-) Leter desperat etter en plass på tomten der jeg kan feste en hengekøye... Må nok vente til epletrærne har vokst seg til :-)

  SvarSlett
 9. Hehe.. så typisk norsk sommer; med ullsokker i sandaler og utetid uansett! Herlig!

  SvarSlett
 10. Åh hvor ser det dejligt ud - jeg vil også have en hængekøje :-) Ønsker dig en dejlig dag og håber, du når at ligge lidt i køjen og kigge op på himlen.

  SvarSlett
 11. I love the hammock...and it looks so comfortable, and also the lovely colourful socks...did you fall asleep..or???

  SvarSlett
 12. Det er livet, det, å ligge i en hengekøye!
  jeg hadde en der vi bodde før, under trærne med en bok, nikoste jeg meg mange somre.
  Jeg har planer om en her også. Men må vente til neste år. Her er det nemlig planer om en pergola til neste år. Jippi!!! (det holder med steinlegging i år, og resten til neste år.......)

  SvarSlett
 13. Herlig, jeg går også i ullsokker hele året! ;)

  Vi kjøpte hengekøye for noen år siden, og slet den ganske fort ut. I fjor fikk jeg ny på bursdagen min, og den er hele familiens yndlingsplass. Selv katta tar seg gjerne en blund i den!

  God sommer videre.

  SvarSlett