lørdag 16. juni 2012

Kongelig kunst

Siste uken har vi hatt hyggelig besøk av patriarkens søster. Hun er bosatt i Sveits.

Bildet under har jeg hentet her.


I går tok vi en tur til Henie-Onstad kunstsenter. Senteret ble bygd i begynnelsen av 1960 årene. Det ligger vakkert plassert på Høvikodden i Bærum, ca 10 km sør for Oslo.

Det var flere ting vi hadde lyst til å se, blandt annet Dronning Sonjas utstilling "Landskap og rom", 84 nye bilder av 35 ulike samtidskunstnerne. Utstillingen ble åpnet 15.juni og skal vare til 7.oktober.Parallelt med førstnevnte er utstillingen "Tre reiser, tre landskap". Dette er resultat av samarbeidsprosjektet Dronning Sonja har hatt med kunstnerne Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl. Sammen med de etablerte kunstnere har Dronningen eksperimentert med forskjellige uttrykk innen flere teknikker.
Stedet har et flott parkområde med ulike installasjoner og skulpturer som en fint å rusle rundt i. Og lunsjen i stedets restaurant "Bølgen og Moi" anbefales!


5 kommentarer:

 1. Nam hos Bølgen og Moi.
  Må en tur avsted til Høvikodden igjen, ser det ut til.
  Passende beskjeftigelse på nuværende tidspunt, tror jeg .
  Ha en vakker dag.
  Mormor

  SvarSlett
 2. Hvor er det smukt at se dine billeder, Elisabeth - jeg var ikke klar over, at dronning Sonja maler, men det gør vores dronning Margrethe jo også. Vi har Louisiana kunstmuseum her i nærheden, som jeg holder meget af at besøge. Ønsker dig en dejlig weekend!

  SvarSlett
 3. Ikke sant det er fint der?

  Jeg skal også se den utstillingen, sammen med min venninne Kjersti (Victorias verden) - men, det får bli når jeg kommer tilbake igjen, engang i juli el august, ser hva vi får til.

  Drar tilbake til Italia til uka, ser du...og gleder meg til det. BLir godt med ordentlig varme og bading.

  Men, før det en rolig og stille alene helg på Tjøme :)

  SvarSlett
 4. Så jeres dronning maler også. Jo, de har meget til fælles vores to dronninger, men de er jo også veninder! :)

  Må du få en dejlig søndag! Klem.

  SvarSlett
 5. The Henie-Onstad Kunstcentre really is well worth a visit. I would loved to have seen that exhibition, but most likely it will be over when I am in Norway this autumn...oh well, maybe there will be another one.

  SvarSlett