torsdag 24. mai 2012

Sped

Det spirer og gror i plantekassene mine. Rekker og rad med grønne, spede optimister. Reddiker, spinat, ruccola, gulrot og ulike urter på geledd. Jeg pusler og vanner. Kikker til og følger med. Har allerede begynt å glede meg til reddik på gulostskivene.
Innimellom spirene popper det opp ugress. På tross av den såkalte ugressfrie, feite bedjorda fra Sundland torv som kassene er fylt med. Hm... Tør ikke begynne å luke enda, for det er vanskelig å skille de små spirene fra hverandre.
Jordbærene har såvidt begynt å knyte seg. Vedvarer denne sommervarmen blir det ikke lenge før vi kan høste de første spisemodne bæra. Jeg heier på deg, Frida.
Trenger slike jordbærplanter mye vann tro? Gode råd mottas med takk. Hilsen amatørgartneren.Ellers er snekkerne i gang med bygging av terrassen der vinterhagen skal stå. Det er både moro og spennende å komme hjem fra jobb hver dag, for å se framdriften i denne prosessen. Blogginnlegg kommer etterhvert.7 kommentarer:

 1. Spirer... ååå som jeg lengter hjem! Fint å se Elisabeth ; )

  I kommentar på mitt bilde spurte du om jentene dekker til hode med sjal... Ja, i enkelte områder der det er muslimer, som feks i Xinjiang prov i vest Kina, der jeg tok dette bilde. Nei, det er ikke arrangert ; )

  Ønsker deg ei god pinse! Nyt livet! : ) Klem til deg

  SvarSlett
 2. Ååå, nå fikk jeg lengsel etter sol og varme her... Våren i nord har så langt vært kald, men i dag er det 16 varme i skyggen, og det er jo slett ikke verst! Det begynner å livne til i min hage også, men det er veeldig lenge til jordbæra knyter seg, ja...
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 3. Hvor er det dejligt at se, som alting gror i din have - det er en stor glæde at se, de små planter spire frem og følge dem, til man kan høste. Her har vi kun jordbær, æbler og kirsebær, men da sønnike stadig boede hjemme, dyrkede han kartofler. Ha' en rigtig god pinse, Elisabeth!

  SvarSlett
 4. Heisann på deg, Elisabeth!
  Ja, her går det unna i hagen, skjønner jeg. Det gjør det ikke her i gården, nei. Heldigvis har jeg terasse på halve hagen, men jeg venter jo på at alt ligsom skal stå ferdig, så jeg kan "innrede", eller var det "utrede"?
  Nå nytes Pinsen i laaaange drag, med etpar ekstra fridager, som jeg har unnet meg. Det har gått i hundre til nå, så nå skal det spares opp litt energi igjen.
  Også hjelper det veldig med sol og sommer, da.
  Jeg rakk ikke svare deg, men JA, jeg var på jobb i går (Pinseaften) he he...hjelper kanskje ikke så mye nå, akurat.

  Skal du igang med slumreteppet du snakket om? Å, det blir spennende å se hvilke farger du skal velge deg. Trenger du hjelp, kanskje?
  Nyt Pinsen, sol og sommer. Klem

  SvarSlett
 5. How lovely...soon you will be picking your own vegetables and strawberries fresh from your garden, and they will taste delicious!!!

  SvarSlett
 6. Det er nok ikke lenge før det er full fat i grønnsakshaven.Og jordbærene må slett ikke tørke ut, men heller ikke overvannes, så det hele kommer an på hvor varmt og hvor kompakt jorden er, tror jeg :-)
  Ha en vakker dag.
  Mormorklem

  SvarSlett
 7. Så koselig med kommentar på bloggen, og det beste er at da oppdager jeg din fine blogg. Så mye du har i kjøkkenhagen din. Jeg har ikke spinat, og kjenner nå at det burde jeg ha. Mulig jeg må sjekke om det fortsatt er mulig å så. Håper den er som andre salat-typer som kan såes gjennom hele sesongen... stort sett. Så flott med tips til hekk... Akkurat det stykke som jeg viste, har vi allerede plantet i. Bare ikke rukket å blogge om... Men vi skal ha mer hekk, og vi har en plan om at det skal stå ulike typer hekk sammen=) Mulig det blir kaos, mulig det blir bra. Uansett, jeg vil veldig gjerne se hvordan din er, og vil veldig gjerne ha tips=) Lærer mye av andre bloggere. Fin helg til deg når den kommer=) Vibeke

  SvarSlett