fredag 16. mars 2012

Hageinspirasjon

Gjennestad hagesenter inviterte til kundekveld i forbindelse med lansering av årets hagemøbler.

Hagesenteret hadde invitert tre hage-/interiørbloggere til å drodle rundt temaet hagemøbler. Det var Anne fra bloggen Moseplassen, Manuela med Mrs Hardy og Marie med Fattighuset. For en herlig kveld det ble! Tre ulike damer med bøttevis av kreative ideer og inspirasjon.

Moseplassens Anne snakket om sitteplassene ute.Om hvordan uteplasser kan gjøre hagen større, få oss til å bruke større deler av hagen og hvis de blir plassert med omtanke, kan forlenge hagesesongen. Hun sa også at sitteplasser i hagen kan brukes til å binde hus og hage sammen.

Ordene hennes var som musikk i mine ører, og ga meg mange spennende ideer. Vi myldrer nemlig hage-/terrasse-/vinterhage-ideer og planer for tiden, Patriarken og jeg. Etter at vi drenerte rundt huset i høst, er nemlig vår og sommeren tenkt å brukes til å sette hageområdet i orden igjen.

Etter foredraget var jeg bortom og hilste på den søte blogge Anne. Jammen var det ikke to andre bloggere som hadde gjort det samme.
Snodig denne bloggverdenen. Berikende.5 kommentarer:

 1. Så smart foredrags-treff hagesenteret her hadde lagt opp til !!

  Og ikke minst, riktig tid....vi går mot påske, mange begynner gjerne å gjøre i stand hagen sin da.

  Dere har jo kjempe spennende tid i møte, ikke lett å planlegge hvordan hagen skal bli ( jeg vet av erfaring i Italia) - men, hadde ikke du en hagedesigner som skulle lage noen forslag? Ble det noe av det...eller?

  Jeg tror det med utesitteplasser, under tak, er lurt i Norge, luner og kan brukes uteover sene sommerskvelder/høst.

  Blir spennede å se hva det blir til, hos deg altså :)) Ble det innkjøpt noen nye møbler...?

  God helg, Elisabeth - kos deg masse !!

  SvarSlett
 2. Høres hyggelig og nyttig ut med et slik møte ; )

  Jeg håper vi kan begynne litt i hagen da vi er hjemme, får faktisk 3 uker, retur til Kina 15. april. Vi hadde en "hageinspiratør" til å lage et forslag til endringer i hagen. Har fått den tilsendt... noe er bra. Du vet hagen har ligget brakk i fire år snart.

  Ønsker deg og kjæresten god helg! ; ) Går han birken i dag?

  Klem til deg

  SvarSlett
 3. Her er det typisk brukshage og den endres etter behov.
  Nå er det sandkassetid og eventuelt en sklie og en huske.
  Så tar vi det derfra *smiler*.
  Og ja, blogglandia er et snodig univers.
  Mormorklem

  SvarSlett
 4. Det lyder som den dejligste oplevelse! Det ville jeg gerne have overværet - holder også meget at al den inspiration, man får her i blogland. Her har vi fået et stort haveland, som for mig har været en spændende oplevelse, men det er noget andet med foredrag også.
  Ha' en god weekend, Elisabeth!

  SvarSlett
 5. Ja, det å blogge er visst det helt store for tiden. For noen er det jobben deres, slik var det ikke da jeg begynte å blogge.
  Morro er det iallefall!
  Jeg er ikke så intrs i slike hagesysler, liker best å SE på blomster, men ikke å luke.
  Vi skal gjøre litt nytt på det lille frimerke vi har av hage her, men vi skal lage platting, så det blir enda enklere å være ute. Jeg prioriterer det å lese, strikke og kose meg når jeg sitter ute, enn å luke og stelle i hagen.
  Et nytt bloggtreff med Helen i nermeste fremtid hadde vært koselig, ja. Vi må finne en dato. (jo mer nær 17 mai, jo travlere er jeg...til info)
  Ha en deilig helg. Og PS: stedet du var på sist helg så herlig ut!!!

  SvarSlett