søndag 19. februar 2012

Andre boller

Tradisjonen tro ble det bollebakst her i huset til fastelaven.

Oppskriften hentet jeg herfra. Den funker supert som grunnoppskrift.

Jeg delte deigen i to. Den ene halvparten ble vanlige boller. Den andre ble kanelknuter.Ferske hveteboller fylt med rørte jordbær og krem lar jeg meg gjerne friste av. Å fylle bollene slik har jeg lært av svigerfamilien.

Hjemme der jeg vokste opp, hadde vi fastelavensboller med rosiner og sukat. Det siste var jeg lite begeistret for. Sukatene plukket jeg ut.
Noen fyller sjokolade i bollene, andre vaniljefyll.

Hvordan liker du fastelavensbollene?


7 kommentarer:

 1. Jeg liker absolutt best boller med rosin og sukat med melisglasur på toppen. Her blir det ingen boller, jeg har telefonvakt fra 12-21 og kan bli oppringt når som helst og da nytter det ikke med boller i ovnen..... Og har ellers jobbet hele helgen så det må bli andre boller siden en gang.

  Ha en fin fastelavenssøndag!

  SvarSlett
 2. Det så veldig godt ut, med kanelknuter og fastelavensboller! Har helt glemt fastelaven jeg...feirer ikke det i Kina ; )
  Når det gjelder bollene så liker jeg dem best med krem som har mye vaniljesukker, å selvsagt et lett melisdryss (men jeg må si at jeg liker aller best rosinboller uten krem ; ))

  God søndag til deg!

  SvarSlett
 3. Uhm, skønne og fristende billeder ;-) Men lige som dig, kunne jeg heller ikke lide sukat som barn - det går lidt bedre nu, selv om jeg helst er fri. Jeg synes, der skal være creme og flødeskum i fastelavnsboller :-)
  Ha' en dejlig søndag, Elisabeth!

  SvarSlett
 4. Det såg veldig godt ut....her brukar vi berre krem, men jammen trur eg at eg må prøve med rørt jordbær neste gang. Fastlavensbollane forsvant fort her i går - vi var 10 til bords. Så i dag nøyer vi oss med ein takeaway pizza. Passe middag ein dag då forma ikkje er i 100:-))

  SvarSlett
 5. Fastelavnsboller?
  Glemte hele greia. Men har kjøpt fastelavnsris.
  Boller skal ha bringebærsyltetøy (ikke mye) krem og melisdryss. Namnam.
  God søndag - må bake boller.

  SvarSlett
 6. mmm...dette så himmelsk ut!
  Kanelknutene var artige.

  Jeg er ikke så kjempebegeistra for boller, men klart at nybakte er godt. Og til Fastelaven liker jeg dem best med vaniljekrem og min mors hjemmelagede syltetøy. (liker ikke krem)

  Fin søndag videre:)

  SvarSlett
 7. Semlor!! Med mandelmassa, mosad med bullens innehåll och lite grädde. Fyllningen i urgröpningen man gjort, på med vispad grädde, locket på och sedan pudra med florsocker! Så ska de ätas... Igår blev det två semlor på fettisdagen!!

  SvarSlett