søndag 15. januar 2012

Fototur

Byens fotoklubb arrangerte fototur denne søndagen, leste jeg på nettsiden deres.
Interessert som jeg er i å forsøke å suge til meg råd og vink omkring fotografering og kamerabruk, troppet jeg opp.

Fire andre gjorde det samme. Med linser lange og kamerastativ på stell.Det manglet ikke på råd og tips. Øra mine gikk litt i "krøsslag" og de små grå stevde med å forstå, når begrep som hvitbalanse, dybdeskaphet, UV-filter, blender, overeksponering ble brukt med den største selvfølgelighet.
Jeg prøvde meg fram med både M-knappen og P-knappen. Med frosne fingre vred og trykket jeg på kameraets små hjul og knotter. Innimellom juksa jeg litt og brukte Auto-knappen.Vi diskuterte hva for slags snodig plantevekst dette var. Noen forslag? Fin grønnfarge hadde den iallefall.Jeg knipsa i vei. 103 bilder ble tatt. De fleste slettet jeg da jeg kom hjem. Jeg forstår det tar tid å lære seg kameraets finesser, utålmodig som jeg er. Det må trenes.
Det er hyggelig å komme i snakk med nye folk. Blir nok ikke siste gangen jeg er kontakt med denne gjengen her.14 kommentarer:

 1. Flotte bilder du har tatt av naturen her, Elisabeth ! Flink du er ;))

  Jeg bare trykker i vei, og får stadig råd av min kjære, som jeg prøver å huske...men, så i farten når jeg skal ta har..ehhh...glemt...jaja...

  Hatt en fin og rolig helg, med litt sosiale treff med naboer her i Castello'n - moro det !

  Ha en fin ny uke, ciao herfra

  SvarSlett
 2. Så artig - ser ut til at du har lært mye på disse timene...; ) må bare øve..."øving gjør mester" het norskboka mi på barneskolen ; )
  Bilde nr 2 liker jeg veldig godt, har du prøvd å snu det opp-ned? Liker også godt det siste, fantastisk fin stemning og farger! Du er flink Elisabeth! Tror ikke noe på at du er nybegynner! ; )

  Jeg skal egentlig reise den 30. jan, men går å venter på å få tatt en operasjon, så det kan trekke ut litt... ikke noe alvorlig!

  Klem til deg ; )

  SvarSlett
 3. Såpass! Visste ikke at du var så dyktig med kameraet, Elisabeth! Jeg følger med... Nyt søndagskvelden!

  SvarSlett
 4. Det er spændende med din fotoklub og dejlige billeder du har taget! Jeg er sikker på, man kan lære en masse ved at udveksle erfaringer med andre. God søndag aften, kære du!

  SvarSlett
 5. Heia

  Takk for trivelig kommentar hos meg :)
  Planta du har tatt bilde av er antakelig skavgras (trur ikke det er en elvesnelle som er alternativet). Den er en snelle og heter Equisetum hyemale og hører til samme slekt som kjerringrokk (som egentlig heter åkersnelle og fins overalt). Sneller er karsporeplanter, og er mer primitive/opprinnelige enn blomsterplanter. Der kom jammen botanikeren i meg fram med fullt firsprang!

  Likte bildene dine kjempegodt :) Hadde en periode i høst da jeg styrte mye med refleksjon, det du har her var flott!

  Ha en fortsatt fin søndag

  SvarSlett
 6. Det var flotte bilder.
  Jeg likte det av de grønne greiene, Jeg lurte litt på om det kunne være kjerringrokk. Men er ikke sikker :-)

  Fin tur, tror jeg. Jeg knipser i vilden sky og må slette masse, men det er gøy mens det står på :-)
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 7. Kjempefine bilder..synes du har vært flink. Så artig at du trives sammen med det nye kamera ditt ;-)

  SvarSlett
 8. Flotte bilder du viser og jeg skjønner godt at det gikk litt rundt til slutt med all termonologien....jeg strever også med å bli kjent med vår speilreflekskamera som vi har hatt i to år uten at jeg har brukt det. Ser jo nå at det tar mye finere bilder. Jeg leser også en bok vi har hatt lenge som heter Fotoglede og den har mange gode tips.

  Lykke til videre på fotoveien

  SvarSlett
 9. Vakre bilder og dette får du nok "teken" på etter kvart:-))

  SvarSlett
 10. Så heldig du er som har en fotoklubb å ty til for råd og vink. Jeg har erfart at det er mye enklere å bli god på det tekniske når man får hjelp fra noen som kan, fremfor å skulle lese seg til det.

  Men det viktigste er jo dog et godt blikk for detaljer, og det har du jo allerede!

  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 11. Så koselig. Bildene dine ble i alle fall veldig flotte.

  SvarSlett
 12. så flott !! skulle ønske de hadde slike turer her også.. men her er det kun 1 møte i mnd.. nei, alle disse uttrykkene er ikke lett.. jeg klarer ikke å få det inn : )

  synes du har fått mange fine bilder.. jeg knipser også over 100 men ender opp med kanskje 4-5.. men det gjør alle ; ) særlig proffene.. dessuten jukser de med redigering.. visst du at de klipper inn en perfekt måne i et landskapsbilde ? vi amatører er nok de som er mest "stuerene" : ))

  ha en fin dag.

  SvarSlett
 13. Det var en fin tur, du kan kom med. God ide med erfa udveksling og så flot at lære nyt. Du er sikkert en flink elev! ;) Flotte billeder fra en fin søndag.

  Ønsker dig en god ny uge. Klem.

  SvarSlett
 14. Really lovely pictures...you are very clever!!!

  SvarSlett