søndag 27. november 2011

Cottagecheese lapper - uten mel

Matlysten er i ferd med å ta seg opp. Her er dagens middagstips.

- 4 egg

- Skill egg og hviter. Stivpisk eggehvitene.

- 1/2 boks cottagecheese moses/gnis sammen med eggeplommene.

- ca 2 dl revet ost (jeg valgte parmesan og cheddar, ta den du liker)

- Bland osten sammen med eggeplommeblandingen.

- Smak til med salt, pepper, oregano e.l.
(Jeg tok ikke salt denne gang, fordi parmesan er en relativt salt ost)

- Bland forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.

- Sett med skje på bakepapirkledd bakeplate, 9-10 stk.



Stek ved 175 g midt i ovnen 15-20 min.




I dag spiste jeg lappene sammen med ovnsstekte grønnsaker.



Lappene kan serveres f.eks. som en forrett med et lag Snøfrisk m/dill og røkelaks oppå. Bare fantasien setter grenser.
Oppskriften har jeg fått av en kollega. Hun spiser ikke hvetemel. Lappene erstatter litt av "brødbehovet" hennes, sier hun. Lappene holder seg fint i plast 2-3 dager i kjøleskap.

8 kommentarer:

  1. Godt å høre matlysten har kommet tilbake til deg, tar det som ett tegn på at du er på bedringens vei :) Hurra - så deilig.

    Dette så da riktig så deilig ut - yummi, må innrømme jeg har aldri smakt eller laget noe av cottage cheese, liker ikke helt konsistensen...men, skjønner her, at dette må kan kanskje prøve en dag?

    Hatt en fin helg ellers, håper jeg ?

    Gått i hundre her, og idag avlevert broder'n på flyplassen og roen har senket seg igjen :)

    Ikveld Downton abbey, som jeg MÅ følge, elsker engelske serier - ciao herfra :)

    SvarSlett
  2. Uhm det lyder lækkert. Håber du er ved at være frisk igen. God adventssøndag til dig :-)

    SvarSlett
  3. Disse skal jeg prøve....jeg lager noe lignende med Philadelphia. Det heter oopsi og jeg bruker dem også som brøderstatning. Flott at du er på bedringens vei.

    SvarSlett
  4. de ser jo bare skamgode ut!!
    mmmm!
    godt du er på bedringen, alltid godt å få matlysten tilbake!klem:)

    SvarSlett
  5. Disse skal prøves veldig snart. Takk for oppskrift.

    SvarSlett
  6. Bedre skjønner jeg.
    Dette må prøves. Vips i oppskriftsmappen min :-)
    Ok?

    Ha en fin kveld :-)

    SvarSlett
  7. godt du er på beina igjen !

    så nydelig ut ! jeg spiser altfor mye brød.. vet det finnes mange alternativ men er for dårlig på å lage de..

    ja.. det er ett og samme nøste drops delight jeg strikket sokkene av.. nei, vi har ikke hatt uvær her.. tror jeg : )) har ikke sett noe iallefall : ))

    god natt til deg

    SvarSlett
  8. Hvor ser det lækkert ud! Jeg har ikke hørt om Cottagecheese-lapper før, men det skal prøves også her! Dejligt at du har fået appetitten tilbage.

    SvarSlett