onsdag 2. november 2011

Confetti finale

Å kalle meg lynstrikker ville vært ljug eller en sterk overdrivelse. Men jeg har alltid et strikketøy på gang. Eller to eller tre...
I slutten av august startet jeg på tunikaen Confetti. Garnet kjøpte jeg på Sommerfuglen i København. Garnbutikken med stor G i favorittbyen min.

Etter litt trøblete oppstart, kom jeg i gang. Bare jeg fikk knekt mønsterkoden, var resten av prosessen forsåvidt grei. Garnet er tynt, en nydelig blanding av bomull og ull. Jeg brukte pinne nr 3.

Så strikka jeg da. Jevnt og trutt. Innimellom de andre strikkeprosjekta mine.

Ting tar tid.

Nå er den endelig ferdig. Og slik ble altså resultatet. Tunikaen ble i romsligste laget, men å rekke opp igjen kommer ikke på tale.

10 kommentarer:

 1. Jeg visste at modellen er stor, så den SKAL være sånn, Elisabeth. Jeg synes den er tøff, jeg. Ta et bredt belte på skrå, sånn løst, så blir den enda bedre på. Det redder slike plagg. Har nemlig en omslagsvest jeg må gjøre det med, ellers ser jeg helt "drukna" ut i den.
  Fargevalget ditt kler deg, synes jeg.
  Kos deg med den , du, og IKKE rekk opp!!! Basta!

  SvarSlett
 2. så flink du har vært !! synes den var flott.. likte den runder halsen..

  takk for alle herlige kommentarer ! det blir lite tid til blogg nå.. jeg får ta det igjen senere..

  ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Kjempefin, Elisabeth:)) Forresten, det fargerike skjerfet du har strikka...vet du om det er mulig å få kjøpt garnet andre steder enn i Køben? Klemz

  SvarSlett
 4. Den ble da helt fin.
  Ikke alt tøy behøver å sitte som malt på.

  Ha en deilig dag :-)

  SvarSlett
 5. Hvor er den flot, Elisabeth - klæder dig så godt! Og så synes jeg jo, det er dejligt, at du kalder København for din favoritby :-)
  Klem og god torsdag til dig!

  SvarSlett
 6. Hei igjen, Elisabeth
  Jeg svarer deg her, på spørsmålet ditt:
  IKKE vask den på 50 grader, da vil den passe til en 5 åring!
  Det du kan gjøre, er å vaske den på 40 grader på ULLPROGRAM, da vil den toves lett......
  NEI-NEI...det er jo bomull i den, jo!!!!

  Vi prøver igjen:
  Klipp opp foran, og lag en A-fasong-jakke av den. Sy fløyelsbånd i kantene(i en av de fargene du har strikket med) og lag en hempe i ryggen, så den blir samlet litt der bak.
  Det er det beste forslaget jeg får til.....

  Men den er fin som den er, synes jeg.

  SvarSlett
 7. Super fiiiin !!Denne så jeg jo da vi møttes, så utrolig moro å se den helt ferdig og ikke minst på strikkemodellen - det liker vi.

  Fine farger og de stripene gjør jo hele toppen, syns jeg. Liker også halsen VELDIG godt, aner her at du må nok kjøpe deg ett skjerf som passer til...hehe (deilig å ha en grunn til å shoppe, syns du ikke?) Hvis ikke du da strikker ett passende, tynt skjerf til?

  Tunika skriver du og den ser såpass lang ut til å være det også, jeg ser for meg at du også kan bruke den med litt trange jeans (sånne med rette ben, vettu) DET MÅ da være lekkert !!

  Flink du har vært - og flotte bilder av en blid og herlig (strikke)dame :)

  Ciao bella

  SvarSlett
 8. Så fin den blei...flinke deg. Om du selv ikke er fornøyd, er det bedre å gjøre noe med den, ellers blir den liggende. Jeg selv syntes Sylvia hadde et kjempebra tips med å klippe den opp foran og klippe bort et par cm strikk slik at du føler den er passe. Sy på nydelig fløyelsbånd langs kanten og en stor og kul knapp i halsen.

  SvarSlett
 9. Hvor ser den flot ud, du ser hamrende godt ud i den. Mon ikke du finder en løsning, så du kommer til at holde af at have den på :-)

  SvarSlett
 10. It's beautiful...so clever you are!I think a "tunika" should sit a little loose...you look so lovely in it!

  SvarSlett