torsdag 13. oktober 2011

Vennskap

Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.

Ordene fra Håvamål syns jeg er en god innledning til dette blogginnlegget.


Vi er noen venninner fra barneskolen som holder kontakten og treffes av og til. De fleste bor noen timer unna hverandre. Av og til drar vi på tur sammen. Helgeturer hit eller dit. En gang var vi her. Forrige helg dro vi til fjells.

Jammen er det fint å ha venner som har tilgang til hytte. Her ser du gjengen klare for tur på lørdag formiddag. Dette er damer som liker frisk luft og fysisk fostring.

De gyldne rødtonene i fjellet er borte nå, for nattfrosten har hatt grepet en stund allerede. Men bøyer man seg ned og fokuserer, kan man få øye på små røde kunstverk likevel.

Den klare høstlufta har en magisk virkning på sinnet. Den strålende sola gjorde ikke opplevelsen noe dårligere. Så godt det er å gå oppover og innover i den vakre Telemarksnaturen, over myr og mose, knatter og knøs.


Skal si det smakte godt med "en kold og en lille" under rasten.Elgjakta var i gang. Vi traff noen jegere som ikke hadde hatt særlig suksess med børsa. Den dagen iallefall.


På disse turene lider vi ikke noe nød hva mat og drikke angår. Lørdag kveld sto tiur på menyen. Og her er det ingen ferdigfilet fra fryser'n det er snakk om.
Det smakte aldeles fortreffelig!
Det fine med gamle vennskap er at man ikke trenger å forklare så mye. Man kjenner store deler av historien til den enkelte. Disse helgene gir mulighet for å oppdatere hverandre hva som har skjedd siden sist. Store forandringer? Små endringer? Gleder og sorger om hverandre. Man deler og lytter. Og flirer og ler.
Ikke minst mimrer vi fra tiden som var. Før - i gamle dager. Sånn på søttitallet og den gang. Skravla går og går og går...
Segneferdige etter all den gode maten, praten, vinen og den friske fjell-lufta ramler vi inn i køya, engang utpå kvelden.
Dette er hva vi våknet opp til på søndag formiddag. Jada, vi bor langt nord i verden.

Vi hadde ikke skia med denne gang. Neste gang vi treffes, gjør vi nok det. Kjenner jeg denne gjengen rett.

8 kommentarer:

 1. Fantastiske billeder. Wow, der er bare smukt hos jer i Norge. Og så hyggeligt I har det! :)

  SvarSlett
 2. Du verda for ein flott tur de har hatt:-)) Gode venner, god mat og drikke og ein fantastisk natur. Dette lever de nok på ei stund:-))

  jannetove

  SvarSlett
 3. Det var smukt at læse - sikke nogle vidunderlige billeder! Og hvor er det dejligt, at I holder sammen stadigvæk! Jeg ser også stadig flere af mine skolekammerater, og vi mødes gerne 18 stykker hvert tredje år. Tænk at I allerede har sne!

  SvarSlett
 4. Guri malla for en flott tur det ser ut som dere har hatt...min mann er fra Telemark og var mye på tur i skog og mark i sin ungdom. Han snakker ofte om hvor fint det er der og nå ser jeg det jo.....hadde jeg hatt den tiuren på benken, hadde jeg vært totalt hjelpeløs

  SvarSlett
 5. Ser ut som det var den perfekte "på fjellet turen med gode venninner " !!

  Flotte bilder av nydelig natur - ikke rart dere koste dere ;)

  Men, ja..litt overrasket ble dere vel over snøen som var på søndags morra kvisten...hehe...godt det gikk bra å komme hjem til mann og barn ;)

  Ciao

  SvarSlett
 6. Takk for artig kyllingfilethistorie hos meg - ler godt av den eg - men lurer på den her blir heitandes kalkunfilet......

  Klem

  SvarSlett
 7. vet du, jeg finner ikke ord i dag.. er litt surr i hodet : ) så jeg sier bare herlig ! til bilder, tur, jenter.. og slike vennskap !

  blogger.. har klikka helt ! jeg gir snart opp..

  ha en fin helg.. kommer sterkere tilbake en annen dag: )

  SvarSlett
 8. Så flott tur, selv med snø (brrrr)
  jeg er jo ingen Fjellgeit som deg, Elisabeth, så jeg drømmer aldri om å gå slik i skogen. Men kommer jeg til en hytte, og kan nyte naturen, gjør jeg det, altså.
  Vi pleide å være en gjeng med ridejenter, som dro til Rauland for å ri en helg, av og til. Og da red vi, spiste god mat, drakk vin, og gikk oss en tur, ellers hadde vi sovnet kl 21.....ma blir jo så trett av den fjellufta.
  Håper du kan leve lenge på denne turen.

  Nå venter jeg på 2 venninner, som kommer på lunch-besøk. Gjett hva vi skal? Joda, strikke!!!!
  God helg, Klem

  SvarSlett