torsdag 27. oktober 2011

Oktober

Oktobermåneden går mot slutten. Tenk det. Allerede! Oktober. Høstmåneden over alle. Måneden med vind, gyldne farger, første frostnetter, ro, løvfall, økt søvnbehov, simremat og gradvis mørkere morgener.

Det beste med høsten er roen for meg. At aktivitetsnivået går ned, og ettertenkomheten gis større plass. Sommeren er ofte hektisk. Man skal rekke så mye. Alt man har lyst til å gjøre. Høsten er langsommere. Jeg liker vekslingen mellom aktivitet og ro. Det får jeg gratis gjennom årstidene som skifter.Jonas Aslaksen (født 3. april 1988), bedre kjent under artistnavnet Jonas Alaska, er en norsk musiker, sanger og låtskriver. Første gang jeg hørte denne unge mannen var på Senkveld. Musikken hans spilles ofte i radio. Jeg liker den.
Denne låta hans syns jeg understreker oktobermånedens rolige, vemodige undertone.

7 kommentarer:

 1. Jeg er enig med deg. Jonas Alaska synger kjempefint..og høsten er vakker. Og roligere.Og mer kakao og stearinlys.
  :-) Ha fin kveld!

  SvarSlett
 2. Jeg er også enig - denne vekselvirkning mellem ro og aktivitet er dejlig. Jeg nyder de mørke aftener og får læst meget mere, end jeg gør om sommeren. Jeg kendte ikke Jonas Alaska, men det er meget smukt at lytte til og minder mig lidt om min ungdoms Donovan.
  Ønsker dig en dejlig aften, Elisabeth!

  SvarSlett
 3. Høsten er ikke ro for oss studenter, hvertfall! Rimelig motsatt. Sommer er fred og kos + litt sommerjobbing, men..

  SvarSlett
 4. nydelig stemme ! har sikkert hørt dette før men ikke lagt merke til navnet..

  takk !

  SvarSlett
 5. Jeg er hjertens enig - det er så godt at høsten roer allting ned... :) Hos oss blir det mye peis, levende lys og hverdagsvaffler... Mmm... Høst er fint, og snart er den over. ;)

  SvarSlett
 6. Jeg har hatt en hektisk oktober og håper på en roligere november. Takk for knekkebrødoppskrift, jeg lader opp til baking. :-)

  SvarSlett
 7. Ja,du sier noe...høsten er kanskje en litt sånn "til ettertanke" måned..?

  Liker også høsten - særlig her i Italia, og skal sies den var fin de ukene vi var i Norge.
  Du har rett i at det "roer seg" liksom litt, når sommer'n er forbi, man er MYE mer sosial sommerstid, sikkert fordi vi er så mye mer ute.

  Takk for oppmuntrende ord til meg,ang italiensk timene mine :)

  Snart helg - så jeg sier det nå;
  GOD HELG kjære deg ;)

  SvarSlett