søndag 16. oktober 2011

Bøtteballett på en søndagsmorgen

Jeg har ikke støv på hjernen. Overhodet ikke. Jeg kan hygge meg selv om støvdottene fyker for å si det sånn. Og godt er det, for her i huset lever "små hamstere" i krokene rett som det er.

Men god'følelesen når huset er ryddig og nyvasket den liker jeg. Den nyter jeg. Det er bare slik at vi ikke får den fram god'følelsen så ofte vi kunne ha tenkt, patriarken og jeg.

Tiden strekker ikke helt til. Det er støtt så mye annet som er morsommere å gjøre. Som denne helga for eksempel, som jeg er gressenke. Fredag satte jeg fram støvsugeren og moppen. Midt på gulvet. Både fredag og lørdag sendte jeg dem lange blikk der de sto, og gikk en lang bue rundt dem. I morres holdt jeg ikke ut lenger. Da ble det bøtteballett. I pysjen.
Over lengre tid har patriarken og jeg snakket om å få hjelp til rengjøring. I flere år faktisk. Å kjøpe oss fri fra mopping og grønnsåpe. Vi har aldri blitt ferdig til å gjøre et utspill. Må medgi jeg har vært skeptisk til å ha et fremmed menneske inn i den private sfæra som hjemmet er. Mens vi ikke er hjemme. Har liksom hatt det i meg at møkka mi, den bør jeg måke vekk sjøl.

Nå har vi gjort det. I slutten av måneden begynner vaskehjelpen. Annenhver uke skal møkka ut og huset shines.
Jeg er spent og jeg gleder meg.


7 kommentarer:

 1. Vaskehjelp! Et ord som klinger i mine ører. Jeg synes Vaskehjelp er en virkelig god plan. Jeg har bare bittelille Bentebo-jeg bruker nesten ikke tid på husarbeid lenger. Men de som har stor flater og mange rom: Unn dere vaskehjelp :-)
  Ha fin søndag,Janne Tove..Omen måned skal du ikke vaske mer gulv! Venn deg til tanken...

  SvarSlett
 2. Nyvaska hus er godfølelse det er iallefall ganske så sikkert:-)) Vi har også gått til det skrittet - å få oss hjelp i huset. Vi starta med å leie inn to damer som vaska både veggar og tak - skikkelig god gammaldags nedvask. Så skal ei av desse kome kvar 14.dag og ta helgevasken. Eg har vel slik sett god tid til å gjere dette sjølv - men både eg og kjæresten har "skrottar" som på ingen måte har godt av slikt arbeid...så derfor så betalar eg gjerne for å få dette gjort, medan eg sjølv brukar tida på å gjere ting som min "skrott" har godt av.
  God søndag til deg fra meg:-))

  SvarSlett
 3. Har tenkt tanken mer enn en gang, men husøkonomen finner fort ut at "Dèt, Ragnhild, har du ikke råd til. Blir iallfall en halv tank mindre på ørkendyret med slike utskeielser".
  Får se til sommeren når jeg skal være ferdig med videreutdanninga om arbeidsgiveren holder det med lønnsøkning. 120 studiepoeng burde slå ut på lønnsstigen... Selv om den er aldri så kommunal.

  Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, om faglighet og klatrestativ

  SvarSlett
 4. Det blir sikkert godt å få litt hjelp dersom dere kjenner at tiden ikke strekker til eller bare har lyst å prioritere anderledes.....mennen og jeg har allverden med tid nå når vi er alene i huset og vi er begge like ryddige. Rydde trenger vi aldri og tørke litt støv, vaske bad og svinge støvsugeren er for gjort her i huset.

  SvarSlett
 5. kjenner meg veldig godt igen her.. jeg måtte lage rutiner.. de følger jeg.. noen gang : )

  har prøvd vaskehjelp.. men vi måtte rydde og støvsuge selv.. da var jo over halve jobben gjort.. og jeg ble aldri fornøyd likevel.. 1 mnd holdt jeg ut.. da måtte hun ut : )

  kos deg med søndagen : ))

  SvarSlett
 6. Der vi bodde før (nevnt til deg på treffet vårt) og vi begge hadde det jeg vil vel kalle 120% jobb, ja, vi hadde vaskehjelp - og det var verdt hver krone - komme hjem sliten etter jobb en fredag og huset var skinnet rent, GULL verdt !!

  Håper du blir fornøyd ;)

  SvarSlett
 7. DU är väl värd städhjälp Elisabeth! Här har vi två små busungar som tar fram två saker var när jag plockar bort en. Så nu får vi barnpassning för att kunna vara själva i huset när det ska städas! Mycket praktiskt! Och alla blir nöjda! Mormor och morfar får tid för barnbarnen och vårt hus blir fint! Gratis är det också! Njut gott av det nystädade huset och söndagskvällen!

  SvarSlett