søndag 18. september 2011

Temmelig hemmelig

Seig sammen i sofaen etter middag på torsdag. Var tung i hodet og stiv i skuldra. Lysta på å gå ut var liten. Ørliten. Strikketøyet lokket. Blogging likeså.

Vel!
Jeg manna sofagrisen i meg opp, tok på meg god'skoa og kom meg ut i lufta.


En rask 25 minutters gåtur i skumringa gjorde underverker. Lufta var mild og klar. Ingen vind. Lyset var rødgult på kveldshimmelen. Hodet klarnet og stivheten i skuldra slapp. Deilige endorfiner som ordnet opp.

Mens jeg gikk, kom jeg til å tenke på at kanskje jeg skulle få meg en hund? Folk med bikkjer må jo ut i all slags vær. Patriarken har som tidligere nevnt allergi for hund og katt. Av den grunn har det vært uaktuelt å anskaffe husdyr i vår familie.

Men jeg kan jo late som jeg har en? En liksomhund. En hemmelig sådan. Da må jeg jo ut å lufte den, og på den måten får jeg luftet meg sjøl og god'skoa også.

Jeg tenner litt på ide'en kjenner jeg. Tror at dette må jeg snuse litt nærmere på.
Hm...golden retriever eller kongepuddel..

6 kommentarer:

 1. Det var ein lur tanke - ein hemmeleg hund som berre må på tur....ikkje sikker på om det ville funka her i huset (les i mitt hode)....men ut på tur MÅ eg berre komme i gang med uansett hund eller ikkje. Har ikkje så fine gosko som du - dei var berre lekkre....
  Uansett sko - eg skal på tur i dag....skal berre få ferdig knekkebrøda som står i ovnen og strikke litt først....
  Ha ein flott søndag:-))

  SvarSlett
 2. Jeg kaster meg på å får meg fluksens en hemmelig ulvehund, irsk, stor og krevende, masse gå-gå-gå - men i dag regner det...
  Takk for trivelig innlegg :-)

  SvarSlett
 3. Her i Danmark har vi et slogan der hedder: 'Gå en tur med hunden, selv om du ingen har' :-) Det er Hjerteforeningen, der opfordrer os til at gå tur hver dag, og det tror jeg er en rigtig god idé. Min 'hund' bliver luftet mindst én gang om dagen.
  Ha' en dejlig søndag eftermiddag, Elisabeth!

  SvarSlett
 4. Du må gå for kongepuddel, - en brun en. De er bare så kloke og pene og snille og raske. Kanskje kunne du få en på ordentlig også. Mange allergikere tåler dem, nemlig. Jeg vil også ha hund, men jeg skal ikke ha. Det blir alt for mye dårlig samvittighet for de gangene jeg ikke er hjemme, ikke orker den derre langturen - for ikke å snakke om at vi er på jobben hele dagen. Jeg skulle ønske jeg kunne dele en hund med en pensjonist eller to. Da kunne de ha den om formiddagen når vi er på jobb, og så kunne vi ha den i helgene og gå tur og sånn.

  SvarSlett
 5. Det gør godt at komme ud og gå! Dæmoner kan ikke lide frisk luft, sagde Ingmar Bergmann og det har han helt ret i! :) Desuden er det virkelig godt, når man mangler energi. Den kommer, når man bevæger sig og er ude i det fri.

  Ærgerligt at I ikke kan have hund. Det er nemlig det bedste i forhold til altid at komme ud. Men lade som om, tja. Måske kan du lufte en nabos hund? Eller få en legetøjshund på hjul! :D

  God aften til dig.

  SvarSlett
 6. Kall "gå-skoene" dine for hunden, din - MÅ ut å luftes hver dag !!

  Jeg drar med meg min kjære - ikke altid det blir kveldstur.....men, alt hjelper ;)

  god kveld og sov godt !

  SvarSlett