fredag 2. september 2011

Akkurat nå


Nyvåkna, udusja, sovesveis og sidrumpa pysj.
Kaffen er glohet, huset er stille, avisa er lest, stearinlysa tent.

Glad for å se sola. Septembersola.
Vært ute på rusling i hagen. Det er høst der ute nå. Doggvått. Fint å kunne valdre i pysjen, usjenert i hagen. Knipse noen bilder, grøssent med bare armer, men lufta er kjølig, klar. Ro.Kjenner på vemodet. Ikke vondt, men godt vemod. Tenker litt på det. Det skal få plass hos meg i dag.
På septemberfredagen. Septemberfridagen.
Gjøremåla står i kø, men jeg velger dem ikke alle. Yogatimen i formiddag. Venter på meg. Fint! Så har vi en avtale på det.Kan du velge et gjøremål som gjør deg godt i dag?

6 kommentarer:

 1. Må din septemberfridag være god ved dig :-) På min fridag vælger lidt havearbejde, lidt besøg og klargøringa af tøj til fest.

  Elisabeth, jeg er klar over at det norske høst betyder efterår på dansk, men hvad hedder den tid, hvor man høster kornet på marken og kartoflerne i marken hos jer? På dansk hedder det nemlig høst :-)

  SvarSlett
 2. jeg kan godt sette meg inn i din morgen.. tomt hus.. stille.. en annerledes stillhet.. den er deilig når man våger å sette pris på den.. i visshet om at den ikke er for evig : )

  her står gjøremål i kø men, jeg bryr meg ikke.. jeg tar de jeg gidder.. og har lyst til.. så kommer resten av seg selv..

  må din dag bli akkurat slik du ønsker den : )

  SvarSlett
 3. Jeg velger også mine gjøremål i dag. Hadde et stort ønske om yogatime i formiddag jeg også, men er blitt så forkjølet, tett i nesen og tung i hodet at jeg valgte en tur i skogen i stedet. Resten av helgen er til fri disposisjon...nesten.

  Ha en strålende deilig dag.

  SvarSlett
 4. Du har fanget septembers skarpe lys så fint i dine billeder! September er også vemodig, nu hvor vi siger farvel til sommeren og tak for denne gang.

  Ja, jeg valgte et gøremål som gjorde mig glad i dag og gik til frisøren og blev en næsten ny kvinde :-)
  Ha' en rigtig god weekend, Elisabeth!

  SvarSlett
 5. Det kan jeg, - og jeg valgte å bade i havet.

  SvarSlett